Bursada polise ateş açıp kaçan iki

Bursada polise ateş açıp kaçan iki kişinin yakalanması -Zanlıların, dört silahlı gasp olayının faili oldukları, beşinci soygunu gerçekleştirmek üzereyken yakalandıkları bildirildi -Gaspta kullanılmak üzere zanlılar için araç kiralad


BURSA (A.A) - Bursada polise ateş açıp kaçan ve kovalamaca sonucu yakalanan iki kişinin, ildeki dört silahgasp olayının zanlısı oldukları belirlendi. Zanlıların, beşinci soygunu gerçekleştirmek üzereyken yakalandıkları bildirildi.
     AA muhabirinin, Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, önünde 16 J 7562, arkasında ise 16 JHR 46 yazılı plakası bulunan otomobildeki iki kişiye, gece Ataevler Mahallesinde asayiş uygulaması yapan ekiplerce dur ihtarı yapıldı.
     Bunun üzerine, araçtaki iki kişi polise iki el ateş edince ekipler de karşılık verdi. Olay yerinden kaçan otomobildeki H.P. (32) ve E.S. (30), 1 saat süren kovalamaca sonucu Misi köyünde polislerce yakalandı.
     Araçta, 1 adet silah, hırsızlık ve gasp amaçlı kullanılan çeşitli aletler ele geçirildi.
     Polisin soruşturmasında H.Pnin, hırsızlık olaylarından 36 adet kaydının bulunduğu belirlendi.
     Zanlıların, ikisi polis, ikisi jandarma bölgesi olmak üzere kentteki dört silahlı gasp olayına karıştıkları, beşinci silahlı gasp eylemini gerçekleştirmek üzereyken yakalandıkları belirlendi.
     Otomobilin, bir araç kiralama şirketinden başka kişiler adına kiralandığını belirlendi. Ekipler, araç kiralama konusunda zanlılara aracılık ettikleri iddiasıyla iki kişiyi de gözaltına aldı.
     Dört zanlının İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.
    
     -NOSABdaki fabrika soygunu-
    
     Zanlıların karıştığı iddia edilen 4 silahlı gasp suçundan biri NOSABda işlendi.
     Polis, zanlılar H.P. (32) ve E.Snin (30), 2 Ağustosta, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Cevizli Caddesindeki bir fabrikanın bekçisini, sandalyeye bağlayıp etkisiz hale getirerek kasayı çalan soyguncular olduklarını belirledi.
     Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Cevizli Caddesinde makine üreten bir fabrikaya, sabah erken saatlerde gelen maskeli ve silahlı 3 kişi, bekçi Gül Ahmet Bağcıyı (54) sandalyeye bağlayarak etkisiz hale getirmişti. Fabrikanın çeşitli yerlerinde bir süre arama yapan zanlılar, kasayı alarak kayıplara karışmıştı. Soygunun yaklaşık bir saat sonrasında, sandalyeye bağlı şekilde, güçlükle fabrikadan çıkan Bağcı, yandaki fabrikanın güvenlik görevlisinden yardım istemiş; ihbar üzerine olay yerine gelen polis, delillerin kaybolmaması için bekçinin sandalyeden çözülmemesini istemişti. Polis, olay yerindeki incelemenin ardından bekçiyi çözüp ve ifadesini almıştı.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada polise ateş açıp kaçan iki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER