Bursada ramazan pidesine gramaj zammı

Bursada ramazan pidesine gramaj zammı -Fırıncılar Odası Başkanı Andıç: -Geçen yıl 1 liradan satılan pidenin gramajı 330dan 300e, 2 liradan satılan pidenin gramajı ise 660dan 600e düşürüldü. Fiyat aynı kaldı


BURSA (A.A) - Bursada, geçen yıl 1 liradan satılan pidenin gramajının 330dan 300e, 2 liradan satılan pidenin gramajı ise 660dan 600e düşürüldüğü, ancak aynı fiyatla satılacağı bildirildi.
     Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pidenin ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında olduğunu vurgulayarak, fiyat artışını uygun bulmadıklarını söyledi.
     Andıç, 4 yıldır zam yapmadıklarını, buna rağmen her yıl işçilik ücretlerinin yüzde 10 civarında arttığını ifade ederek, Gramaj düşürme yoluna gittik. Bu yıl 300 gramlık pide 1, 600 gramlık pide de 2 liradan satılacak. Geçen yıl bu pidelerin gramajları 330 ve 660 şeklindeydi. Bu, aşağı yukarı 8-9 kuruşluk bir zamma tekabül eder ve işçiliğe gelen zamları bile karşılamaz diye konuştu.
     Gramajdaki düşüşün, maliyetlerdeki artıştan kaynaklandığını ifade eden Andıç, fırıncıların üzerlerine düşen fedakarlığı yaptıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursada ramazan pidesine gramaj zammı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER