Bursadaki gerginlik

Bursadaki gerginlik -İl Emniyet Müdürü Kahya, bu akşamki olaylarda bir kişinin ateşli silahla başından yaralandığını ve yoğun bakıma alındığını bildirdi -Kahya taşla başından yaralanan genç kadının ise ayakta tedavi edildiğini


BURSA (A.A) - Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, BDPlilerle karşıt gruplar arasında bu akşam yaşanan olaylarda 1 kişinin ateşli silahla kafasından, 1 kişinin de taşla yine başından yaralandığını bildirdi.
     Bursada, bir grup BDPlinin 28 Ekimde, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan ve 2 gündür aralıklarla devam eden olayların ardından bu akşam saatlerinde Yavuzselim Mahallesinde iki grup arasında gerginlik yaşandı. Çıkan olaylarda ağır yaralanan ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ünitesine kaldırılan kişinin, başından ateşli silahla vurulduğu belirlendi.
     İl Emniyet Müdürü Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu akşamki olaylarda, İlker Kayanın (31) ateşli silahla başından yaralandığını ve hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındığını bildirdi.
     Kahya, taşla başından yaralanan Funda Urulun (20) ise ayakta tedavi edildiğini belirtti.
     Bölge önlemlerin sürdüğünü dile getiren Kahya, Şu anda kalabalık tamamen dağıldı. Ortalık sakin dedi.
     Öte yandan Kahya ve emniyet yetkilileri, akşam saatlerinde Yavuzselim Polis Merkezine gelerek ilgililerle toplantı yaptı. Ardından İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak da polis merkezine geldi. Kahya ve Çolak halen polis merkezinde temas ve çalışmalarını sürdürüyor.
     Mahallenin çevresindeki çeşitli noktalarda, çevik kuvvet ekipleri ile diğer emniyet güçleri bekleyişlerini devam ettiriyor.
     Bölgeye, 4 askeri araçla jandarma komando ekipleri de takviye kuvvet olarak geldi.
     Öte yandan bazı kanaat önderleri de Yavuz Selim Polis Merkezine gelerek, emniyet yetkileriyle görüşme yaptı.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz-Doğukan Altınay-Volkan Bayraktar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursadaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER