Bursadaki gerginlik

Bursadaki gerginlik -Bursa Valisi Harput: -Suçlu kim olursa olsun, benim evladım bile olsa eline kelepçeyi ben vurur, polise veririm. Bunu herkes böyle bilsin


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yavuzselim Mahallesinde iki grup arasında yaşanan gerginlikle ilgili, Suçlu kim olursa olsun, benim evladım bile olsa eline kelepçeyi ben vurur, polise veririm. Bunu herkes böyle bilsin dedi.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bursa Valisi Harput, bir grup BDPlinin 28 Ekimde, Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümesi üzerine çıkan ve aralıklarla devam eden olayların yaşandığı Yavuzselim Mahallesine giderek, vatandaşlarla sohbet etti.
     Birkaç gündür kardeş kavgası haline getirilmek istenen oyunla ve tuzakla karşı karşıya olduklarını ifade eden Harput, Hepinize teşekkür ediyorum. Bu tuzağın farkında olarak oyuna gelmediniz. Türk-Kürt kavgası çıkartmak istediklerini söylediniz. Bu bölgedeki insanlar aynı hedefe ilerliyor. Bu sözler, bölücü unsurlara hançer gibi saplandı. Bazıları hala fırsat kollayabilir. Bu düşünce ve inanç olduğu sürece hiçbir zaman fırsat bulamayacak ifadesini kullandı.
     Harput, hafta sonu çıkan olayların ardından kent dinamikleriyle toplantı yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Bursa Türkiyenin en huzurlu bölgesi. Bursa kadar çok yönlü sevgi yumağı içinde yaşayan başka şehir yok. Bu gerçeği kimse değiştiremeyecek. Kim hangi niyetle yola çıkarsa çıksın, devlet kendini korur. Devlete düşmanlık yapanın devlet başını ezer. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kimse, devleti koruyacağız diye yanlış işler içine girmesin. Türkiye totaliter bir devlet değil. Mobese kontrolünü yapar, dinlemesini yapar. Alır gözaltına, sorgulamasını yapar. Daha sonra cezasını verir. Adam anasından doğacağına pişman olur. İki gündür bu olaylarda huzuru bozan, provokasyon yapan insanlar var. Suçlu kim olursa olsun, benim evladım bile olsa eline kelepçeyi ben vurur, polise veririm. Bunu herkes böyle bilsin.
     Bursa Valisi Şahabettin Harputa, ziyaretinde, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da eşlik etti.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bursadaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER