Bursadan kısa kısa

Bursadan kısa kısa -Vali Harputa Makedonya Kalkandelen Üniversitesinden ziyaret


BURSA (A.A) - Makedonya Cumhuriyeti Kalkandelen Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti, Rektör yardımcıları ve bir grup akademisyen, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaret etti.
     Harput, Heykel Valilik binasındaki ziyaretteki konuşmasında, Kalkandelenin Bursaya, Bursanın da Kalkandelene yabancı olmadığını ifade ederek, Makedonyanın bilim insanlarını Bursada görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
     İlerleme, büyüme, gelişme ve güçlü hale gelmenin yolunun bilimden geçtiğini belirten, Harput, Bilimsel çalışmaya, üniversiteye önem veren ülkeler, dünyada yukarıya doğru gidiyorlar. Bu, tarihte de böyle olmuş, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Onun için ülkelerin geleceği sizin ellerinizde. Nasıl bir ülke hedefliyorsak, o ülkeyi siz kuruyorsunuz. Bugün de cemiyette bir sürü sorunlardan şikayet ediyorsak onun da sebebi yine eğitim camiasıdır dedi.
     Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Makedonya Kalkandelen Devlet Üniversitesi arasında imzalanacak olan eğitim ve kültür işbirliği protokolü çerçevesinde Bursaya geldiklerini dile getiren Kalkandelen Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti de üniversitenin Trakya, Sakarya ve Pamukkale Üniversitesi gibi üniversitelerle kardeşlik protokolü olduğunu ifade etti.
     Şimdi bu işbirliğini Uludağ üniversitesi ile de geliştirmek istiyoruz diyen Ameti, imzalanacak protokol çerçevesinde karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi iş birliklerinin gerçekleşeceğini kaydetti.
     Ameti ve beraberindekiler, ardından Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünçü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ameti, UÜ ile imzalanacak protokol ile Bursayla ilişkileri geliştirmeyi, Türk ile Arnavut halkları arasındaki bağı güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
    
     -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepeye Rektörlük Özel Ödülü
    
     Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinin oylarıyla Yılın Yıldızı ödülüne layık görüldü.
     YTÜ Davutpaşa Kampüsü, Davutpaşa Kongre Merkezinde, YTÜ İşletme Kulübü tarafından düzenlenen 11. Yılın Yıldızları Ödül Töreninde, 5 bin öğrencinin oylarıyla belirlenen kendi alanlarında en başarılı isimler Yılın Yıldızı ödüllerinin sahibi oldu.
     Kentsel Dönüşüme İletişim Alanında En Fazla Katkıyı Yapan Kurum olması nedeniyle Marmara Belediyeler Birliğine verilen Rektörlük Özel Ödülünü Birlik Başkanı Recep Altepe aldı.
     Ödülü YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksekten alan Altepe, öğrencilerin takdirini kazanmanın heyecanını yaşadığını belirterek, Bizler hedefleri olan bir milletiz ve başarılı olmaya gönüllüyüz. Gençlerimizin de başarılarıyla geleceğin yıldızları olacağına inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER