Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Yeni çalışmaların sonucunda Bursa Hayvanat Bahçesi, Türkiyenin en büyüğü ve güzeli haline gelecek


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeni çalışmaların sonucunda Bursa Hayvanat Bahçesi, Türkiyenin en büyüğü ve güzeli haline gelecek dedi.
     Bursa Hayvanat Bahçesinin 14. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılan Altepe, burada yaptığı konuşmada, 206 bin metrekare alanda hizmet veren tesisin, yapılacak yeni düzenlemelerle alan genişlemesine tabi tutulacağını ve içerideki hayvan sayısının arttırılacağını söyledi.
     Türkiyenin en güzel ve düzenli hayvanat bahçeleri arasında yer alan tesisi, Türkiyenin en büyük ve güzeli yapmak için çalışmalara başladıklarını belirten Altepe, Yeni çalışmaların sonucunda Bursa Hayvanat Bahçesi, Türkiyenin en büyüğü ve güzeli haline gelecek. Konuya ilişkin Dünya Hayvanat Bahçeleri Birliğinin de başkanlığı yapmış olan Koen Brouwerı danışman olarak aldık. Brouwer, her ay 1 haftasını modernleşme düzenlemeleri nedeniyle Bursa Hayvanat Bahçesinde geçiriyor diye konuştu.
     Altepe, Kübadan Güney Afrikaya kadar dünyanın değişik bölgelerinden çok sayıda hayvanı, Bursa Hayvanat Bahçesine getirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Daha geniş alanda daha geniş tesislerle gelişim inşallah hedefine ulaşacak. Bir yandan yeni hayvanlarla ilgili yeni alanlar yapılırken, diğer yandan sosyal alanlar hızla imal ediliyor. Hayvanat bahçesinin cazibesi gün geçtikçe artıyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar ve gelecek hayvanlarla birlikte tesislerimiz, daha da dikkat çekecek konumda olacak. Göreve geldiğimizde 290 bin olan yıllık ziyaretçi sayısı, bugün yıl itibariyle 500 bine ulaştı. İnşallah yenilenmeyle birlikte yıllık ziyaretçi sayımız 1 milyonu aşacak.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER