Bursa Büyükşehir Belediyesinden Gemlike

Bursa Büyükşehir Belediyesinden Gemlike 4 milyon liralık yatırım -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: -Yıllardır konuşulan Çarşı Deresi sorun olmaktan çıktı


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlikte rekreasyonu tamamlanan Çarşı Deresi çevre düzenlemesi çalışmalarının 4 milyon liraya mal olduğunu söyledi.
     Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlikte rekreasyonu tamamlanan Çarşı Deresinin açılış töreninde konuşan Altepe, derenin çevre düzenlemesi çalışmalarının Nisan 2011de başladığını, yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki derenin mevcut kütle beton yan duvarlarının kırılarak, yerine 3 metre yüksekliğinde kabartma derzli taş duvar yapıldığını söyledi.
     Altepe, Gemlikte yıllardır konuşulan sorunların çözüme kavuştuğunu belirterek, Çarşı Deresi sorun olmaktan çıktı. Gemlikin merkezinde ilçeye değer katan önemli projeyi gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Buradaki sıkıntılar yerini bugünkü güzel görüntüsüne bıraktı ve Çarşı Deresi denizle ve sahille buluştu diye konuştu.
     Dere tabanının temizlenerek dere akışının da iyileştirildiğini dile getiren Altepe, Islah çalışmaları sonrası, Çarşı Deresi üzerine 8 adet çelik köprü, köprülerin üzerine de ahşap oturma bankları yapıldı. Köprülerden dördünün üstü açık, dördünün de üstü ahşap pergola ile kapalı. Dere etrafına yürüyüş yolları yapıldı. Dere aksında, çevre aydınlatma işleri ve yeşil alan sulama sistemleri de tamamlandı. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Gemlik-Orhangazi Caddesine çift yönlü yaya yürüyüş yolları ile bordür ve tretuvar çalışmaları da yapıldı bilgisini verdi.
     Altepe, Gemlikli vatandaşların rahat ve huzurlu bir ortamda yürüyüş ve spor yapabilecekleri Çarşı Deresi çevre düzenlemesi çalışmalarının 4 milyon liraya mal olduğunu söyledi.
     Altyapı ve su kanalizasyon hizmetlerinden derin deniz deşarjlarına ve sahillere kadar Gemlikin altyapısının tümüyle yenilendiğini ifade eden Altepe, Bu dönemde sadece 30 milyon lira civarında yatırımı altyapıya yaptık. Bölgede 8 milyon lira değerinde asfalt ve 20 kilometre civarında yol yapımı gerçekleştirildi dedi.
    
     -Paşa Konağı da restore edilecek-
    
     Gemlikteki Paşa Konağını da restore edeceklerini dile getiren Altepe, Paşa Konağı, 1800lü yılların sonunda papaz evi olarak inşa edilmiş. 1919da ipek böcekçiliği yapılan mekan böcekhane olarak kullanılmış. Daha sonra Bursa İl Özel İdaresince yatılı mektep olarak satın alınmış. 1936dan sonra da çeşitli şekillerde hizmet vermiş. 1994te Halk Eğitim Müdürlüğüne devredildi ve günümüzde de bu işlevle kullanılmaktadır diye konuştu.
     Altepe, Paşa Konağında 1998de tadilat yapıldığını belirterek, 300 metrekarelik taban alanı, toplamda 1000 metrekare kullanım alanıyla 4 kattan oluşan binanın karma yapım tekniğine sahip olduğunu, tüm katlardaki yatay taşıyıcıların ahşap kirişlerden oluştuğunu, yapımından bugüne statiğini bozacak afet ve müdahalelere maruz kalmadığından tamamen ayakta kalabildiğini söyledi.
     Binada yapılacak çalışmaları da anlatan Altepe, Katlarda oluşan yükseklik farkı giderilecek. Zemin kattan 2. kata asansör ilave edilecek. Engelliler için bir engelli rampası yapılacak. Çalışmaların 4 ay gibi bir sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Çalışmaların ardından bina, kültürel faaliyetler için kullanılacak. Restorasyon, 1 milyon 52 bin liraya mal olacak dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Ogün Duru
<< Önceki Haber Bursa Büyükşehir Belediyesinden Gemlike Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER