Bursa ile Bulgaristan arasında planlanan hava

Bursa ile Bulgaristan arasında planlanan hava ulaşımı -Filibe Havaalanı Müdürü Doychin Angelov: Bursadan Bulgaristana yapılması planlanan uçuşların Filibeye konulmasını talep ediyoruz


BURSA (A.A) - Bulgaristanın Filibe kentinden gelen heyet, Bursadan bu ülkeye yapılması planlanan uçuşların, Filibe bağlantılı olmasını istedi.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Filibe Valisi Zdravko Dimitrov, Genel Sekreter Angel Angelov ve Havaalanı Müdürü Doychin Angelovu belediye binasında kabul etti.
     Filibe Valisi Zdravko Dimitrov, burada yaptığı konuşmada, Bursanın güçlü ekonomisiyle dikkat çeken bir kent olduğunu, Filibede bir havaalanı bulunduğunu belirterek, Bursa ile İstanbul tercihli iki dış hat seferi başlatmak istediklerini söyledi.
     Bölgelerinde yatırım yapan Türk firmaları ile Türkiyeyle iş yapan Bulgar firmalarının, Bursa ve İstanbul odaklı hava koridoru oluşturulması fikrine sıcak baktıklarını ifade eden Dimitrov, bu şekilde ticari ilişkilerin daha da güçleneceğini vurguladı.
     Filibe Havaalanı Müdürü Doychin Angelov da Bursada Bulgaristan kökenli çok sayıda vatandaşın yaşadığını hatırlatarak, Bursa ile Filibe arasında bir hava köprüsü kurulmasının gerekliliğine dikkati çekti.
     Angelov, takip ettikleri kadarıyla Bursa Hava Yollarının kuruluş aşamasında olduğunu belirterek, Bursadan Almanya, Kosova ve Bulgaristan gibi ülkelere dış hat seferlerinin konulması gündemde. Almanya ve Kosovada şehir hatları belli olmasına rağmen Bulgaristan için bu durum net değil. Bursadan Bulgaristana yapılması planlanan uçuşların Filibeye konulmasını talep ediyoruz diye konuştu.
     Bir hava yolu firmasının geçmişte Bulgaristanın Sofya kentine dış hat seferleri koyduğunu, ancak uçakların kapasitesinin dolmaması nedeniyle bu seferlerin iptal edildiğini hatırlatan Angelov, İnsanlar Sofyada indikten sonra 200 kilometre geriye yol yapıyorlardı ve bu da ekstradan 3 saat daha kaybettiriyordu. Bu durum eski yol olan feribot ve otobüs seferlerini daha cazip kıldı. Onun için Bursadan Bulgaristana başlatılacak uçak seferlerinin Filibeye yapılması şart değerlendirmesinde bulundu.
     Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da yönetim olarak birinci önceliklerinin vatandaşın işini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.
     Bursanın yararına olacak herhangi bir yatırım için belediye başkanlarından bakanlara kadar herkesin fikir birliğinde olduğunu kaydeden Karadağ, Bursa Hava Yolları, kuruluş aşamasında. Bu iş Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının öncülüğünde yürüyor. Talepler yoğunlaşırsa biz de böyle bir adımı atmak isteriz dedi.
     Bu talebi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeye ileteceğini belirten Karadağ, ziyaretin sonunda Filibe heyetine Bursaya özgü hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa ile Bulgaristan arasında planlanan hava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER