Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala:

Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala: Tophane bölgesinde binlerce yıllık geçmişe sahip Bitinya Sarayı, Bursa Surları ve Bey Sarayı var. Burası, müthiş bir dünya mirasını barındırıyor


BURSA (A.A) - Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 130 yıl boyunca Osmanlı Devletine başkentlik yapmış Bursadaki Bey Sarayının açığa çıkarılması gerektiğini belirterek, Tophane bölgesinde binlerce yıllık geçmişe sahip Bitinya Sarayı, Bursa Surları ve Bey Sarayı var. Burası, müthiş bir dünya mirasını barındırıyor dedi.
     Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu üyeleriyle bir araya gelen ve gönüllülerin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi alan Pala, Grubun Türkiye ve Bursayla ilgili önemli çalışmalar yaptığını söyledi.
     Bursanın, sahip olduğu binlerce yıllık geçmişiyle bir dünya şehri olduğunu dile getiren Pala, Bu şehirde Osmanlı tarihiyle ilgili çok sayıda eser var. Her geçen gün bunların bakımı ve restorasyonu yapılıyor. Tarihi eserlerimize Bursa olarak sahip çıkıyoruz. Ancak Osmanlının ilk 6 padişahının, devleti Bursanın neresinde yönettiğini tam olarak bilmiyoruz diye konuştu.
     Pala, tarihi ve kültürel mirasların toprak altında kalmaması gerektiğini ifade ederek, Tophane bölgesinde binlerce yıllık geçmişe sahip Bitinya Sarayı, Bursa Surları ve Bey Sarayı var. Burası, müthiş bir dünya mirasını barındırıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi surları ve kapıları canlandırıyor fakat bölge, tamamen açığa çıkmalıdır. Osmanlı padişahlarının kullandığı Bey Sarayı, şuan açığa çıkmış değil dedi.
     Bey Sarayının ortaya çıkarılması konusunda sonuç alınması için çaba göstereceklerini vurgulayan Pala, şunları kaydetti:
     Bey Sarayının olduğu alanda, Orduevi bulunuyor. Bursa Kent Konseyi ve Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu olarak Bey Sarayı üzerindeki betonarme binaların kaldırılmasını, Orduevinin başka bir yere naklini istiyoruz. Bu bizim doğal talebimizdir. Genelkurmay Başkanlığının ve Milli Savunma Bakanlığının Orduevinin yerini değiştirecek kararları almasını istiyoruz. Tarihi bölge tamamen boşaltılmalıdır. Hem Bursa Büyükşehir Belediyesinin gayret ve çalışmaları neticeye ulaştırılmalı, hem de bölgenin tarihi değeri ortaya çıkarılmalıdır.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER