Bursa Ticaret Borsasındaki meclis ve komite

Bursa Ticaret Borsasındaki meclis ve komite seçimleri -Seçimi önde tamamlayan Matlı: -"İnşallah Bursalıların borsası olma noktasındaki o birlik beraberliğimizle, Bursayı aynı zamanda gıdasıyla beraber Türkiye ve dünya çapında bir m


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret Borsasındaki meclis ve komite seçimlerini önde tamamlayan Özer Matlı, "İnşallah Bursalıların borsası olma noktasındaki o birlik beraberliğimizle, Bursayı aynı zamanda gıdasıyla beraber Türkiye ve dünya çapında bir marka yapmaya çalışacağız" dedi.
     Matlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerde 7 komitenin 5ini, 18 üyeli meclisin de 11ini aldıklarını belirterek, Bursanın kazanacağı bir borsayı inşa etmek istediklerini söyledi. Mevcut başkan Rıza Aydının 40 yıllık emekleri olduğunu, bundan yararlanacaklarını, ancak gençlerin de enerjisinden faydalanmak istediklerini ifade eden Matlı, şunları kaydetti:
     "Ben inanıyorum ki Bursa bir tekstil, otomotiv kenti olduğu kadar, büyük bir gıda kenti aslında. Ama kiminle konuşursanız konuşun, herkes tekstili, otomotivi konuşuyor. Biz bu kendi dinamiğinin, yeşil Bursanın yeşilliğinin hala devam ettiğini anlatmanın derdindeyiz. İnşallah bunda da, Bursalıların borsası olma noktasındaki o birlik beraberliğimizle, Bursayı aynı zamanda gıdasıyla beraber Türkiye ve dünya çapında bir marka yapmaya çalışacağız."
     Matlı, bu süreç içinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) seçimlerinin de bitmesini beklediklerini belirterek, "BTSO başkan adaylarıyla, İlhan beyle de İbrahim beyle de görüştüğümüzde, biz BTSO ile kol kola giren, ilçelerini bütünleştiren oda, borsa olmak istiyoruz. Bunları sağladıktan sonra ilk işimiz ticaret odasıyla beraber ortak açıklama yapmak ve ticaret odasında gıdaya temas eden meslek komiteleriyle, biz kendi komitelerimizi ortak çalıştırma niyetimiz var. Bu iki komiteyi beraber çalıştırdığımız zaman, biz oda borsa el ele verdiğimizde, inanıyorum ki sorunların yüzde 80i çözülmeye başlar" ifadesini kullandı.
     Bursanın bir gıda kenti olduğunu bildiren Matlı, şöyle konuştu:
     "Ne kadar görmesek de hissetmesek de Bursa bir gıda kenti. Bursa, aslında hala yeşil bir kent. Bursanın hala termal güzellikleri var. Valimizin çok ciddi çalışmaları var. Biz derdimizi anlatamadık bugüne kadar. Derdimizi anlatamadığımız zaman, konuşmadığımız sürece, bizim karşımızdaki insan da derdimizi anlamaz zaten. Şu anda birebir taşın altında eli olan insanların sayısı, burada da arttı. Muhalefetiyle kazananıyla beraber ben istiyorum ki salı gününden itibaren sivil toplum örgütleri birleşsin, ortak projelerini beraber yürütsünler ve kazanan Bursa olsun istiyorum."
     İlçe ve İl Seçim Kurullarına itirazlar olduğunu, bunların sonucunun pazartesi netleşmesini beklediklerini kaydeden Matlı, salı günü ise Bursa Ticaret Borsasının organlarının seçiminin yapılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Ticaret Borsasındaki meclis ve komite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER