Bursa Valisi Harput:

Bursa Valisi Harput: -Muharrem ayı, Peygamber Efendimizin Mekkeden Medineye hicretinin yıl dönümü ve Kerbeladır. Kerbela deyince tüylerimiz diken diken oluyor. Kanımız donuyor, yutkunamıyoruz (Fotoğraflı-Görüntülü


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Muharrem ayı Peygamber Efendimizin Mekkeden Medineye hicretinin yıl dönümü ve Kerbeladır. Kerbela deyince tüylerimiz diken diken oluyor. Kanımız donuyor, yutkunamıyoruz dedi.
     Vali Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahyanın yanı sıra Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmazla birlikte Muharrem ayı dolayısıyla Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesinin Ataevler Cemevinde verdiği iftara katıldı.
     İftara katılan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Muharrem ayının anlamını çok iyi bildiğini ifade eden Vali Harput, şunları kaydetti:
     Bugün size konuk olduk. Birlikte iftar ettik. Biz bugünün anlamını çok iyi biliyoruz. Muharrem ayı Peygamber Efendimizin Mekkeden Medineye hicretinin yıldönümü ve Kerbeladır. Kerbela deyince tüylerimiz diken diken oluyor. Kanımız donuyor, yutkunamıyoruz. 1373 sene önce Efendimizin mübarek torunu Hz. Hüseyin efendimizin ölüm yıl dönümü. Bugün birlik günü, beraberlik günü. Bu anlayış içerisinde bir araya geldik. Sevginin, dostluğun, paylaşmanın zirveye çıktığı bir gündeyiz. Kinin, intikamın, hırsın, hıncın olmadığı bir gündeyiz. Başta Peygamber Efendimizin, Hz. Ali efendimizin, Oniki İmamın, Hz Mevlananın, Hacı Bektaş-ı Velinin, Pir Sultan Abdalın hepsinin mirası bizim üzerimizde. Bu mirası taşımak onlara layık olmak, onların izinden ilke istikametlerinden ayrılmamak, el ele gönlü gönüle olmak hepimizin ortak dileği. Bunun için buradayız. Bu anlayış içerisinde sizleri selamlıyorum. Bu gününüzün mübarek olmasını diliyorum.
     Vali Harput, iftarın ardından Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi Başkanı Hasan Olguna Hz. Alinin resmedildiği tablo hediye ederken, Olgun da daha sonra konuklara cemevini gezdirerek bilgi verdi.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Ogün Duru
<< Önceki Haber Bursa Valisi Harput: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER