Bursa

Bursa-İstanbul arasında alternatif deniz ulaşımı çalışmaları -Bursa Büyükşehir Belediyesinin Norveçten aldığı Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, Tuzla Tersanesinde bakıma alındı -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Gemilerimizin b


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret A.Ş (BURULAŞ) vasıtasıyla deniz otobüsü işletmesi kurarak Mudanyadan İstanbula yolcu taşıma çalışmaları kapsamında Norveçten aldığı 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, Tuzla Tersanesinde bakıma alındı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesinin yazılı açıklamada, özelleştirmenin ardından İstanbul Deniz Otobüslerinde (İDO) uygulanan esnek tarifeler yüzünden artan tepkiler üzerine Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla çalışma başlatıldığı belirtildi.
     Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi ile Kabataş İskelesinin kullanımına yönelik sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk geminin satın alındığı belirtilen açıklamada, Bursanın ilk deniz otobüsü Hüdavendigarın, İstanbul Haydarpaşa Liman İşletmesine getirilerek burada gümrük kontrollerinin yapıldığı ve ardından bakım için Tuzla Tersanesine götürüldüğü bildirildi.
     Deniz otobüsünü Haydarpaşa Limanında inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 gemi daha alınmasıyla ilgili de anlaşma safhasında olduklarını kaydetti.
     Diğer gemilerin alınmasının ardından hemen seferlerin başlatılacağını ifade eden Altepe, geminin yeni olduğunu, küçük bakımlarla modern ve konforlu bir hal alacağını belirtti.
     BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoydan da çalışmalar hakkında bilgi alan Altepe, Bizim hedefimiz kar değil. En iyi hizmeti vermek amacıyla tüm hazırlıklarımızı tam olarak yapmak istiyoruz. Gemilerimizin bakımlarını, gerekli düzenlemelerini yapıp, yolcu taşımaya başlayacağız dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER