Bursa

Bursa-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri -Büyükşehir Belediyesinin, Bursa ile İstanbul arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek seferleri, 1 Nisanda başlayacak


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa (Gemlik) ile İstanbul (Haliç) arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek deniz uçağı seferleri, 1 Nisanda başlayacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Haliçten Türkiyenin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan SEABİRD Havayolları Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşat Arusan ile şirket pilotlarının Gemlikte yaptıkları incelemenin ardından olumlu görüş bildirmeleri üzerine başlatılan çalışmalar tamamlandı.
     Bu çerçevede, Gemlik-İstanbul deniz uçağı seferlerinde Gemlikte yer hizmetlerinin verileceği limandaki binalar modernize edilirken, deniz uçağının yanaşması için de özel iskele yapıldı. Son prosedürlerin tamamlanmasının ardından seferlerin 1 Nisanda başlatılmasına karar verildi.
     Seferler, haftanın her günü karşılıklı iki tur olarak planlandı. Buna göre, Haliçte Kadir Has Üniversitesi Caddesindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Tesislerinin yanındaki iskeleden ilk uçuş, 1 Nisanda saat 08.30 ve aynı gün ikinci tur ise saat 18.00de yapılacak. Gemlik Limanından uçuşlar da sabah saat 09.15, akşam ise saat 18.45 olarak belirlendi. Sadece 1 Nisanda ilk gün olması nedeniyle Gemlikten ilk uçuş saat 11.00de gerçekleştirilecek.
    
     -Biletler satışa çıkarıldı-
    
     Bu arada, deniz uçağı seferleri için biletler de satışa çıkarıldı. Bursa-İstanbul arasında 100 lira bedelle 18 dakikada ulaşım imkanından yararlanmak isteyenler, Burulaşın www.burulas.com.tr adresli internet sitesinden veya 444 99 16 numaralı telefondan biletlerini alabilecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, deniz uçağı seferleriyle Bursanın ulaşım yelpazesini iyice genişlettiklerini belirterek, İstanbul, 14 milyona ulaşan nüfusu ile Bursa için önemli bir fırsat. Bursayı İstanbulluların gelip, dinlenebileceği, nefes alabileceği bir kent olarak planlıyoruz. Bunun için de öncelikle ulaşımın kolay olması gerekiyor. Mudanyadan başlattığımız BUDO seferleri bu açıdan önemli bir eksiği giderdi. Deniz uçağı seferlerimiz ile iki kent arasındaki mesafeyi iyice kısalttık. Şimdiden Gemlike ve Bursamıza hayırlı olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER