Bursaspor yeni sezon hazırlıklarına başladı

Bursaspor yeni sezon hazırlıklarına başladı -Teknik direktör Sağlam: -Yeni sezonun Bursaspor için geçen sezondan çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum


BURSA (A.A) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, 2012-2013 sezonu hazırlıklarına başladı.
     Yeşil-beyazlı takım, 40 günlük iznin ardından ilk antrenmanını Özlüce Tesislerinde, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yaptı. Antrenmana, altyapıdan gelenlerle birlikte 28 sporcu katıldı. Yaklaşık 50 kişilik taraftar grubunun da izlediği antrenman öncesi, teknik direktör Sağlam, yeni transfer Ferhat Kirazı takımla tanıştırdı. Antrenmanı izlemeye gelen yönetim kurulu üyeleri de Sağlama başarı diledi.
     Topla ısınma çalışmalarıyla başlayan antrenmanda, iki grup halinde koşu ve açma germe hareketleri yapıldı. Yabancı oyunculardan Basser, takımdan ayrı çalıştı. Antrenmana, Pablo Batalla, Prince Tagoe, Stanislav Sestak, Scott Carson, Sebastian Pinto, Gökçek Vederson, Teteh Bangura ve Musa Çağıran katılmadı. Milan Stepanovun ise izin alarak tesisten ayrıldığı öğrenildi.
     Yeşil-beyazlıların 1. etap çalışmalarını Özlüce Tesislerinde 5 Temmuza kadar sürdüreceği, 6-19 Temmuz tarihlerinde ise Avusturyanın Bad Tatzmannsdorf kasabasında kamp yapacağı belirtildi. Bursasporun Avusturyadaki kamp süresince 4 hazırlık maçı yapacağı, CSKA Moskova ve SK Sigma Olomouc takımları ile karşılaşacağı kaydedildi.
    
     -Ertuğrul Sağlam-
    
     Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni sezonun Bursaspor için geçen sezondan çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum dedi.
     Sağlam, bir ya da iki transfer yaparak takımı oluşturacaklarını, altyapıdan gelen 6 oyuncuyla kadroyu geliştirmek istediklerini ve Yattara konusunun kapandığını belirtti.
     Yeni sezonun Bursaspora ve Türk futboluna hayırlı olmasını dileyen Sağlam, İnşallah bu sezon huzur içerisinde bir yıl geçiririz. Yeni sezonun Bursaspor için geçen sezondan çok daha iyi geçeceğini düşünüyorum. Sezon sonunda uyum sorununu aşarak iyi bir final yaptık. Bu sezon daha da iyi olacağımızı düşünüyorum diye konuştu.
     Hafta içerisinde transfere ciddi anlamda yoğunlaşarak bir ya da iki transfer yapmak istediklerini dile getiren Sağlam, şunları kaydetti:
     Kadroyu destekleyebilirsek bizim için güzel olacak. Altyapıdaki arkadaşlarımız da bu konuda bizim için destek olacak. Öncelikle Avrupa Ligindeki maçları kazanmak istiyoruz. İki sezondur elde ettiğimiz tecrübeleri başarıya dönüştürmek istiyoruz. Ligde de iyi performans ortaya koyup, Bursaspordaki ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Özellikle altyapıyı ön plana çıkarmak istiyoruz. 3 senedir altyapı konusunda güzel çalışmalar yaptık. Türkiye şampiyonu olan takımdan 6 futbolcu davet ettik. Bir taraftan yeni başarılar elde edip, altyapıdan da birkaç oyuncuyu takıma dahil etmek istiyoruz. Yeni sezonda, bu konuda ciddi emek harcayacağız.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Umut Özgan / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bursaspor yeni sezon hazırlıklarına başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER