Bursasporlu taraftarlar ikinci şampiyonluğa inanıyor

Bursasporlu taraftarlar ikinci şampiyonluğa inanıyor -Bursasporlular Derneğinin, UÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile yürüttüğü, Taraftar Analizi Projesinin sonuçları açıklandı -Dernek Başkanı Batur: Ankete katılan taraftarlar


BURSA (A.A) - Bursasporlular Derneğinin, Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile yürüttüğü, Taraftar Analizi Projesi kapsamında yapılan ankette, yeşil-beyazlı taraftarların yüzde 77,5inin takımın ikinci kez şampiyon olabileceğini düşündüğü belirlendi.
     Özlüce Tesislerinde düzenlenen toplantıda analiz sonuçlarını, UÜ İktisadi Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Baştaymaz ile Bursasporlular Derneği Başkanı Levent Batur birlikte açıkladı.
     Bursaspor İkinci Başkanı Recep Bölükbaşı, yöneticiler İsmet Demirel, Nejat Çölek, Teknik Direktör Hikmet Karaman, yardımcı antrenör Ersel Uzgur ve Genel Menajer Süha Sidalın da izlediği toplantıda Levent Batur, ankete 724 Bursaspor taraftarının katıldığını söyledi.
     Bursaspor taraftarlarının yüzde 52sinin babasının da yeşil-beyazlı takımın taraftarı olduğu yönünde bir veri elde ettiklerini dile getiren Batur, Ankete katılan taraftarların yüzde 77,5i Bursasporun ikinci kez şampiyon olabileceğine inanıyor. Bu durumun yönetimlerin taraftarı inandırabilecekleri proje ve hedefler ortaya koyabildikleri takdirde şampiyonluğa yönelik bir taraftar bütünlüğü yaratabileceklerinin göstermesi açısından önemli dedi.
     Prof. Dr. Tahir Baştaymaz ise Bursaspor taraftarının yüzde 82,7 gibi çok yüksek bir oranda Türk futbolunda adil bir rekabet olmadığı düşüncesini taşıdığını ifade ederek, Bu süreçte üç İstanbul takımının futbolu yöneten kurumlarca kollandığı ve desteklendiği düşüncesi hakim. Türk futbolunda adil rekabet ortamını bozan temel kurumlar sorulduğunda ise verilen cevaplarda ilk sırada TFF, diğer kurumların açık ara önünde. Ankete katılanların yüzde 93,6sı da yeni stadın adının Timsah Arena olmasını istiyor diye konuştu.
     Ankete katılanların, Bursasporu hangi platformda takip ediyorsunuz- sorusunu ankete katılanların yüzde 41inin sosyal medya olarak cevaplandırdığını anlatan Baştaymaz, ulusal medya seçeneğinin ise son sırada yer aldığını belirtti.
     Baştaymaz, ankette Bursaspor ile Beşiktaş taraftarları arasında gerginlik anımsatılarak, Bursada önümüzdeki dönemde oynanacak maça rakip takım taraftarı alınmalı mı- sorusuna katılımcıların yüzde 51,6sının Evet alınmalı yanıtının verildiğini, aynı ankette, Bursaspor-Beşiktaş maçında olay çıkacağını düşünüyor musunuz- sorusuna ise Evet olay çıkar yanıtının yüzde 72,8 oranında olduğunu belirtti.
     Anket sonuçlarına göre, Bursaspor taraftarlarının Ankaragücünü kadim dost olarak gördüğünü vurgulayan Baştaymaz, en hoşlanılmayan takımın ise yüzde 92,53lik oran ile Beşiktaş olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursasporlu taraftarlar ikinci şampiyonluğa inanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER