BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yöney:

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yöney: -Yeni yılda TLnin değerlenmeye devam edeceğini öngörüyoruz


BURSA (A.A) - Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, Yeni yılda TLnin değerlenmeye devam edeceğini öngörüyoruz dedi.
     Yöney, Türkiye ekonomisi ve aralık enflasyon rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, TÜFEde aylık artışın yüzde 0,38, yıllık artışın yüzde 6,16 olduğunu, ÜFEde ise bu oranların aylık yüzde 0,12, yıllık yüzde 2,45 şeklinde gerçekleştiğini belirtti.
     İç talepteki daralmanın rolünün büyük olduğu bu durumun, enflasyonun kontrol altında olduğu yönündeki görüşlerini desteklediğini ifade eden Yöney, şunları kaydetti:
     Bu açıdan baktığımızda, TCMBnın faiz politikasının eleştirilmesi söz konusu olamaz. Ancak faizde dip seviyeler geride kaldı. Yukarı yönlü de bir hareket beklemiyoruz. Yüzde 6lar seviyesinde denge beklemekteyiz. 2013 yılında enflasyondan ziyade, büyüme ve cari açık gündemde olacaktır. Giren sıcak paranın kalıcılığının sağlanması, yatırıma ve gayrimenkule yönlenmesinin cazip hale getirilmesi önem taşımaktadır. Dün, Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan tarafından 151,9 milyar dolar olarak açıklanan 2012 yılı ihracat rakamının, döviz kurlarının desteklememesine rağmen, Türk sanayicisi ve ihracatçısıyla, reel sektörün büyük başarısının sonucu olduğuna inanıyoruz. Yeni yılda TLnin değerlenmeye devam edeceğini öngörüyoruz.
     Yöney, yeni anayasa yapılması konusunda başlatılan çalışmaları desteklediklerine de değinerek, siyasi partiler arasında yeniden başlatılan diyaloğun makul bir süre içinde, konsensus sağlanarak sonuçlanması hususunun da takipçisi olacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yöney: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER