Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Çankırıda anıldı -Ereğlideki törende, Atatürkün vefatı ardından naaşını İstanbuldan İzmite taşıyan Yavuz Zırhlı


ZONGULDAK (A.A) - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Çankırıda anıldı.
     Kastamonunda Cumhuriyet Meydanındaki törende, Vali Erdoğan Bektaş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Kastamonu Belediye Başkanı Vekili Bahri Yavuz, Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenk koydu.
     Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşının okunması ardından anma programı, Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen etkinlikle sona erdi.
    
     -Zonguldak-
    
     Zonguldak Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk sunulması ardından sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, protokol üyeleri, askeri erkan, daire müdürleri ve birim amirleri, Atatürk Kültür Merkezide açılan Atatürkün fotoğrafları sergisini gezdi.
     Daha sonra Genel Maden İşçileri Sendikası Salonunda Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo askeri ve sivil erkan tarafından ilgi gördü.
     Ereğli ilçesinde de Erdemir Kültür Merkezinde Büyük Önderi anma programı düzenlendi.
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün 10 Kasım 1938de vefatı ardından naaşını İstanbuldan İzmite taşıyan Yavuz Zırhlısında askerlik yapan 96 yaşındaki Şaban Kalmaz, törende duygusal anlar yaşadı.
     Anılarını paylaşması için sahneye davet edilen Kalmaz, gözyaşları içerisinde herkese teşekkür ederek, Ben 4 yıl askerlik yaptım. Bugün hepinizi gördüm, ağlamak istiyorum. Allahım bu günleri de bana gösterdi. Yavuz Zırhlısında Atatürkün naaşı başında nöbet tuttum. Öyle günler geçirdik. Şu an bu kalabalığa bakın, var olun, ben ne diyeyim, diyecek bir şeyim yok diye konuştu.
    
     -Karabük-
    
     Yenişehir Atatürk Anıtında düzenlenen törene, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve protokol üyeleri Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Çelenk sunumunun ardından saat 09.05te saygı duruşunda bulunuldu, belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının okunmasıyla Türk Bayrağı göndere çekilerek yarıya indirildi.
     Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde de Atatürkü anma programı düzenlendi.
    
     -Bartın-
    
     Bartında düzenlenen anma töreninde Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
     Atatürk Fotoğrafları ve Kitapları sergisinin açıldığı Bartın Kültür Merkezindeki anma programında, öğrenciler tarafından sahnelenen Atatürkle ilgili oratoryo, protokol üyeleri tarafından ilgi gördü.
     Anma programına, Bartın Valisi Bülent Savur, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı, Belediye Başkanı Cemal Akın, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Çankırı-
    
     Çankırıda Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma programı kapsamında 100. Yıl Kültür Merkezinde Atatürk konulu resim sergisi açıldı.
     Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde devam eden programda, Garnizon Komutanlığında görevli Üsteğmen Özer Yılmaz Atatürk adlı sunum yaptı.
     Öğrencilerin türkü seslendirdiği ve şiir okuduğu törene, Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ekip/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER