Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Sivas, Erzincan ve Tuncelide anma törenleri düzenlendi


SİVAS (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Sivas, Erzincan ve Tuncelide anma törenleri düzenlendi.
     Sivasta Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer protokol üyeleri, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Kemelek, şeref defterini imzaladı.
     Kemelek, burada yaptığı konuşmada, Atatürk, kurucu, yapıcı, geliştirici ve daima ileriye, çağdaşlaşmaya yönelen enerjiyi, milletinin vicdanından, inançlarından alıyor, topluyor ve bir güç olarak tekrar milletine yansıtıyordu. İşte, Atatürk gerçeğinin en önemli özelliği budur. Bunun içindir ki en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar var olacaktır diye konuştu.
     Kemelekin konuşmasının ardından askerler meşale yaktı.
     Törenden sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar, Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisinde düzenlenen Atatürk Fotoğrafları sergisini gezdi. Anma etkinlikleri, Atatürk Kültür Merkezinde, Yenişehir Anadolu Lisesi öğrencilerince hazırlanan 10 Kasım konseriyle devam etti.
     Öte yandan Cumhuriyet Üniversitesinde Atanın izinde koşusu düzenlendi. Koşuya, 100 üniversite öğrencisi katıldı. Yağmur altında gerçekleşen koşuda, erkeklerde Emin Tan, kadınlarda ise Suna Kılıç birinci oldu.
    
     -Erzincan-
    
     Erzincandaki törenler, Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından buradaki tören sona erdi. Törene, Erzincan Valisi Selman Yenigün, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, askeri erkan, bazı siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     Etkinlikler, Müftülük Konferans Salonunda Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürkü Anma programı ile devam etti. Öğretmen ve öğrencilerin sunumlar yaptığı anma programı, oratoryo ile sona erdi.
    
     -Tunceli-
    
     Tuncelide Hükümet Konağı önündeki törende, Vali Hakan Yusuf Güner, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Kasun, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saat 09.05te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla buradaki tören sona erdi.
     Anma programı, İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti. Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Sinem Aydın, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Anma programı, öğrencilerin sunumlarıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip / Önder Felek
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER