Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Eceabat, Küçükkuyu ve Lapsekide tören düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla, Eceabat, Küçükkuyu ve Lapsekide tören düzenlendi.
     Eceabatta Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına İlçe Kaymakamı Mehmet Akçay, Garnizon Komutanı Deniz Yüzbaşı Adnan Kaya ve Belediye Başkanı Kemal Dokuz tarafından çelenk sunuldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saat 09.05te 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.
     Törenler, günün anlam ve önemini belirten sunum ve şiirlerin okunması, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.
    
     -Küçükkuyudaki törenler-
    
     Küçükkuyudaki törenler belde meydanında gerçekleştirildi.
     Sahil Güvenlik ve Jandarma Karakol Komutanlığı anma günü nedeniyle kendi birliklerinde tören düzenledi. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği törenlerde Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene katılan vatandaşlar yanlarında getirdikleri çiçeklerle Atatürk anıtını süsledi.
    
     -Lapsekideki törenler-
    
     Lapsekide hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne Kaymakam İsmail Ayhan tavlı, Deniz Albay Recep Şenveli, Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, siyasi parti başkanları ve oda başkanları tarafından çelenk sunuldu.
     Buradaki törenin ardından Atatürk Lisesinde öğrenciler tarafından hazırlanan programa geçildi. Atatürk Lisesi Müdürü Durmuş Yaylacı, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ölümsüzlüğüne uğurlanışının 74. yıldönümünde anıldığını söyledi.
     Törenler, okul öğrencilerinin hazırladığı programın sunumuyla sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip / Burak Akay
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER