Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Ekonomi Bakanı Çağlayan: -Türkiye emin adımlarla, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bize hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine doğru hızla ilerlemektedir ve bu hedefe mutlaka ulaşacaktır


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mustafa Kemal Atatürkün hedef gösterdiği belirlediği Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, Türkiye emin adımlarla Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bize hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine doğru hızla ilerlemektedir ve bu hedefe mutlaka ulaşacaktır dedi.
     Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Gazi Mustafa Kemalin, büyük bir komutan olarak Kurtuluş Mücadelesini başlattığını, eşsiz bir devlet adamı olarak Cumhuriyeti millete armağan ettiğini kaydetti.
     Atatürkün, Türkiyenin her alanda dünyada saygın ülkelerden biri olmasını istediğine dikkati çeken Çağlayan, Bu hedef doğrultusunda, Atatürkün milletimize armağanı Cumhuriyetimiz 89 yılda önemli mesafeler kat ederek büyük başarılara imza attı, başarılarıyla pek çok ülkeye ilham kaynağı oldu ve dünyanın saygın ülkelerinden biri konumuna geldiifadelerini kullandı.
     Bakan Çağlayan, Atatürkün hedef gösterdiği Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Büyük Atatürke millet olarak borcumuz, Türkiyeyi bu hedefe ulaştırmak. İşte bunun için şanlı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılında 500 milyar mal ihracatı gerçekleştirerek, kişi başına 25 bin dolar gelire ulaşarak, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olarak, demokrasimizle, daha fazla birey özgürlüğü ile eğitimden sağlığa, bilim-sanayiden Ar-Geye, sosyal adaletten insan haklarına kadar her alanda atacağımız adımlarla bunu gerçekleştireceğiz.
     Türkiye emin adımlarla Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bize hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine doğru hızla ilerlemektedir ve Türkiye bu hedefe mutlaka ulaşacaktır. Rahat Uyu Büyük Atatürk, Türkiye emin ellerde, senin belirlediğin hedeflere doğru ilerlemektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve Cumhuriyetimizin Kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ebediyete intikal edişinin 74.yılında rahmet ve şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER