Büyük Taarruzun 90. yıl dönümü

Büyük Taarruzun 90. yıl dönümü -Etkinlikler kapsamında, Çakırözü köyünden Türk ordularının Kocatepeye yürüdüğü güzergahta, Zafer Yürüyüşü başladı -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlunun zaferi kutlayarak başlattığı yürüyüşe, pr


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda, Büyük Taarruzun 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şuhutta, Çakırözü köyünden Türk Ordularının yürüdüğü güzergahta Zafer Yürüyüşü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından başlatıldı.
     Zafer Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Şuhut Belediyesi tarafından organize edilen Zafer Yolu Kültür Sanat Şenlikleri ve Zafer Yolu Yürüyüşü kapsamında, Şuhut Stadında etkinliğin tamamlanmasının ardından, katılımcılar Zafer Yürüyüşü için Çakırözü köyüne geçti.
     Çakırözü köyünde Türk Sİlahlı Kuvvetleri Bandosunun marşları seslendirmesinin ardından, Kocatepe Belgeseli konulu film gösterimi yapıldı. Daha sonra yürüyüş parkuruna geçildi ve burada lazer gösteri ile havai fişek gösterisi yapıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 90 yıl önce 25 Ağustosu 26sına bağlayan gece, Atatürk ve silah arkadaşlarının, zafer yolundan Kocatepeye yürüdüklerini ve sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Türk ordusunu büyük taarruza başladığını belirterek, şöyle konuştu:
     Bu taarruz, bir milletin var olma taarruzuydu, düşman hatları kısa zamanda kahraman askerlerimiz tarafından aşılarak 27 Ağustosta Afyonkarahisar düşman işgalinden kurtarıldı ve işgal kuvvetleri İzmirden denize döküldü. Anadoluyu bizlere kazandıran Malazgirt Zaferi de bu döneme denk geliyor. Bu vatanı, hürriyetimizi, istiklalimizi bize kazandırmak için canlarını seve seve feda ettiler. Gençler, biz de onlara layık evlatlar olmamız için gece gündüz çalışmamız lazım. Atatürkün emrettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine ülkemizi taşımak gerekiyor. Bunun için şevk ve heyecanla çalışmak, birlik ve beraberliğimizi kardeşliğimizi muhafaza etmeliyiz. Gençliğimize güveniyoruz, gençliğimize ümitle bakıyoruz. Büyük zaferimiz kutlu olsun.
     Gelecek nesillere bu muhteşem zaferin nasıl kazanıldığını anlatmak gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, Zafer Yürüyüşünün yapıldığı alanın, Başkomutan Milli Parkı olarak kabul edildiğini ve gerekli düzenlemelerin yapılacağını vurguladı.
     Sinanpaşada 26 Ağustos Tabiat Parkı alanı oluşturduklarını, burada da büyük zaferin nasıl kazanıldığını anlatan panaromik bir müze oluşturacaklarını ve gelecek yıl hizmete açmayı hedeflediklerini dile getiren Eroğlu, Çanakkalede Zaferi için de benzer bir müzenin yapıldığını hatırlatarak tüm gençlerin burayı ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulundu
     Konuşmanın ardından, Bakan Eroğlu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, kara, hava, deniz ve jandarma kuvvet komutanlıklarının temsilcileri, diğer protokol üyeleri ile farklı illerden gelen üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe başladı.
     Yürüyüşü bir süre sonra tamamlayan protokol, diğer katılımcıları uğurladı.
     17 kilometrelik yürüyüş, sabaha karşı tamamlanacak.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büyük Taarruzun 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER