Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Antakya Medeniyetler Korosu, AKÜde konser verdi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Antakya Medeniyetler Korosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Afyonarahisarda konser verdi.
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte, koronun kurucusu ve başkanı Yılmaz Özfırat, koroyu üç semavi dine mensup, 6 farklı medeniyetten gelen Türk Vatandaşlarının oluşturduğunu söyledi.
     Antakya Medeniyetler Korosunun, şarkılarını tek bir Allah için söylediğini, insanlığa unuttuğu bir şeyi hatırlatmaya çalıştığını belirten Özfırat, 2012 Nobel Barış Ödülüne aday gösterildiklerini hatırlatarak, bu ödülü kazanmaları halinde camiye, kiliseye, sinagoga açılan 3 kapılı bir bina yaptıracaklarını söyledi.
     Özfırat, salonda şehit ailelerinin ve gazilerin bulunması nedeniyle, koronun ilk parçayı şehitler için seslendireceğini kaydetti.
     Koro daha sonra, parçalarını seslendirdi.
     Programa, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Zafer Haftası etkinliklerini katılmak amacıyla Afyonkarahisarda bulunan Genelkurmay Başkanlığını temsilen Tuğgeneral Necdet Tuna, Kara Kuvvetlerini temsilen Garnizon Komutanı Veli Yıldırım, Deniz Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğamiral Aydın Şirin, Hava Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Hava Tuğgeneral İhsan Özdamar, Jandarma Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğgeneral Şafak Karakoç, Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER