Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Amasyada tören düzenlendi (Fotoğraflı - Görüntülü)


AMASYA (A.A) - Amasyada 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı.
     Yavuz Selim Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunarak göndere bayrak çekildi.
     Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yaşar Yükmenin vatandaşların bayramını kutlamasının ardından 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Piyade Üst Teğmen Tayfun Yılmaz günün anlamını belirleyen bir konuşma yaptı.
     Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramının 90 yıldönümü kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     90 yıl önce bugün düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis erilmiş yıllardın devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcamış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından ulu önder ve ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk asil ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak binlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür.
     Şehit ve gazi yakınlarınında ilgi gösterdiği kutlamalar, geçit töreni ile sona erdi.
     Törene AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı, Avni Erdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Özden Doğan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve çok sayıda mülki ve askeri yetkili katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER