Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Mersinde tören düzenlendi


MERSİN (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Mersinde tören düzenlendi.
     Kültür Merkezi Şeref Salonunda tebrikleri kabul eden Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Hayrettin İmren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, Cumhuriyet Alanındaki törende, gazilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.
     Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı İkmal Kıdemli Yüzbaşı İlhan Taburun günün anlamına ilişkin konuşma yaptığı törende, Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız da şiir okudu.
     Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösteri sunduğu tören, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde Tören Kıtası ve gazilerin resmi geçidiyle sona erdi.
     Vali Güzeloğlu, tören sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk tarihinin en anlamlı ve en önemli günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramının coşkusunu vatandaşlarla birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaştıklarını söyledi.
     Vatandaşların bayramını kutlayan Güzeloğlu, şöyle konuştu:
     30 Ağustos Zaferi, Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda, Cumhuriyetin müjdecisi olan bu ülkenin hür ve bağımsız şekilde sonsuza kadar payidar kalacağını tüm dünyaya ortaya koyan büyük bir zaferdir. Bu milletin 7sinden 70ine her ferdinin, başta canı olmak üzere her şeyiyle ortaya koyduğu, tarihin emsalsiz bir mücadele ve savaş olarak teyit ettiği, Kurtuluş Savaşının en büyük zaferidir.
     Bu zafer sonrasında büyük önder Atatürk Başkomutan olarak, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu askeri anlamda pekiştirmiş ve kesinleştirmiş, Cumhuriyetin ilanına giden yolda hiçbir engel kalmamıştır. Zaferin ve Cumhuriyetin bekçisi bizler, emanet edilen bu en büyük ve önemli mesuliyetimiz olan Türkiye Cumhuriyetini geleceğe ve sonsuza kadar hür ve payidar olarak, daha güçlü ve gelişmiş bir ülke olarak taşıma kararlılığını bu bayramda bir kez daha paylaşıyoruz.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan da, 30 Ağustos Zafer Bayramının Türkiyenin halka armağan ettiği en büyük bayramlardan biri olduğunu belirterek, Bu günler Türkiyenin nasıl kurtulduğunu, hangi sıkıntılardan bugünlere geldiğimizi anlatabilmek için iyi bir fırsat. Bundan dolayı da kutlama törenlerimiz var diye konuştu.
     Törene AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer, İsa Gök ve Ali Rıza Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ile gaziler, askerler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER