Büyükşehirden çatı yangını uyarısı

Büyükşehirden çatı yangını uyarısı Çatıda biriken eski eşya ve malzemeler herhangi bir kıvılcım veya ısı nedeniyle tutuşup çatı yangınına neden olabiliyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca yapılan uyarıda, çatıda biriken eski eşya ve malzemelerin herhangi bir kıvılcım veya ısı nedeniyle tutuşup çatı yangınına neden olabildiği bu nedenle çatılarda yanabilecek eşya bulundurulmaması gerektiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesince yapılan yazılı açıklamada, çatıların tesisinde ana taşıyıcı olarak kullanılan ahşap malzemelerin sıcak olan baca yüzeylerine temasında da yangın oluşabildiği ifade edilerek, bu nedenle baca tesisatlarının özellikle çatı geçiş yerlerinde iyi yalıtılmış ve etrafında herhangi bir yanıcı materyalin konulmamış olması gerektiği belirtildi.
     Bacaların yılda en az iki defa yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlarca temizlenmesi, bakımlarının yapılması meydana gelebilecek bir baca yangınının, çatı yangınına dönüşmesini engellediği belirtilen açıklamada şu uyarılarda bulunuldu:
     Çatıların kiler gibi kullanılması bir diğer yangın sebebi. Çatıya konulan eşyalar ciddi bir yangın yükü oluşturuyor. Çatıda biriken eski eşya ve malzemeler herhangi bir kıvılcım veya ısı nedeniyle tutuşup çatı yangınına neden olabiliyor. İnsanların sürekli bulunmadığı çatı bölümlerinde, hiçbir surette eşya bulundurulmaması gerekiyor.
     Çatılarda montaj işi yapan personelin, yüksek ısı ve alevli çalışma konularında eğitimli, yangın meydana getirebilecek unsurları tespit edip önlem alabilen kişiler olmalı. Çatı aralarında bulunan enerji nakil hatlarının, tesisatların ve aydınlatma sistemlerinin periyodik aralıklarla yetkili kişi ve kurumlarca kontrol edilmesi sağlanmalı. Eskimiş, yangın oluşturabilecek tesisatların kaldırılması, ilgili yönetmelik ve standartlar çerçevesinde yetkili kişilerce yeniden tesis edilmeli.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyükşehirden çatı yangını uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER