Büyükşehirden hayvanlar için bir kap su

Büyükşehirden hayvanlar için bir kap su çağrısı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü, yaz aylarında özellikle su bulmakta zorlanan hayvanlar için vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.
     Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, sıcakların başlamasıyla sokak hayvanları için de yaşamın zorlaştığına dikkati çekti. Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, yiyecek ve özellikle su bulmakta güçlük çeken hayvanlara yardımcı olmak için evlerin ve işyerlerinin önüne bir kap su konulması için vatandaşlara çağrıda bulundu.
     Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin 9 noktasına hayvanlara özel çeşmeler yapıldığını hatırlatan yetkililer, bunların tüm hayvanlar için yeterli olamayacağına dikkati çekerek, vatandaşlardan sokak hayvanlarına duyarlılık göstermelerini istedi.
    
     -Hayvan sahiplerine sıcak uyarısı-
    
     Öte yandan Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, kedi ve köpeklerin de güneş çarpmasından korunmaları gerektiğine işaret etti. Özellikle yaz tatiline gelenlerin, denize götürdükleri hayvanlarını, çocukları gibi şemsiye altında tutulmaları gerektiğine dikkati çeken yetkililer, uzun süreli klima kullanımının evcil hayvanlara zarar vereceğini vurguladı.
     Asfaltın aşırı sıcağa bağlı erimesi nedeniyle hayvanların patilerinde hasar oluşabileceğine değinen yetkililer, hayvanların daha çok çim alanlarda yürütülmesi gerektiğine işaret etti.
     Yetkililer vatandaşlardan hayvanlarını araçlarının içinde bırakmamaları konusunda da uyardı.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehirden hayvanlar için bir kap su Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER