Büyükşehirden Pursaklara 12 bin metrekarelik park

Büyükşehirden Pursaklara 12 bin metrekarelik park -Ankara Büyükşehir Belediyesince Pursaklarda yapılan 12 bin metrekarelik Sacit Safi Parkı, 13 Eylül Perşembe hizmete açılacak


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesince Pursaklarda yapılan 12 bin metrekarelik Sacit Safi Parkı, 13 Eylül Perşembe hizmete açılacak.
     Ayyıldız Mahallesinde, protokol yolu olarak bilinen Esenboğa Havaalanı yolu boyunca uzanan bir alanda yer alıyor.
     Park, oyun grubuyla çocukların; koşu yolu, basketbol sahası ve halı futbol sahasıyla gençlerin; yürüyüş yolu, kondisyon aletlerinden oluşan spor alanı, kamelyaları ve banklarıyla da bölge sakinlerinin ihtiyacını karşılayacak.
     Parkı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin hizmete açacak.
    
     -7 bin metrekare yeşil alan, 300 boylu ağaç-
    
     Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, Sacit Safi Parkının, 12 bin metrekarelik alan değerlendirilerek yapıldığını, yaklaşık 7 bin metrekarelik bölümün yeşil alan olarak düzenlendiğini ifade etti. Var olan çam ağaçlarına ilaveten 17 bin çeşitli çalı grubunun ve 300 boylu ağacın dikildiğini de belirten Akgül, 4 giriş kapısı bulunan parkın bir kapısından da protokol yolu yaya geçidine ulaşılabildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Büyükşehirden Pursaklara 12 bin metrekarelik park Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER