Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydının sözleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydının sözleri -CHP Antalya İl Başkanı Kök: -"CHPnin AKP zihniyetinden siyasi nezaket dersi almaya ihtiyacı yoktur"


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, "CHPnin AKP zihniyetinden siyasi nezaket dersi almaya ihtiyacı yoktur" dedi.
     Kök, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti İl Başkanlığı yöneticilerinin, 19 Mayıs kutlamaları sırasında yaptığı konuşma nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydına tepki göstermek isterken, CHPye hakaret ettiklerini öne sürdü.
     CHPnin, "siyasi nezaketin timsali" olduğunu savunan Kök, "CHPnin AKP zihniyetinden siyasi nezaket dersi almaya ihtiyacı yoktur" dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı hükümet üyelerinin geçmişte yaptığı bazı konuşmalardan örnekler veren Kök, Başkan Akaydının, "baskı gören vatandaşların sesi" olduğunu savundu. Akaydının, "İşi bitince tuvalete süpürülecek başbakan istemiyoruz" sözlerinin, Başbakan Erdoğanın eski danışmanlarından Cüneyt Zapsudan alıntı olduğuna dikkati çeken Kök, şöyle konuştu:
     "19 Mayısta Antalya sokaklarında yüzbinler vardı. Orada sadece CHPliler yoktu. Her siyasi görüşten yurttaşımız AKPnin uygulamalarından rahatsız, ülkenin bölünmenin eşiğine geldiğinin bilinciyle bayrağını alıp demokratik hakkını kullanmak, tepkisini göstermek için sokaklara çıkmıştır. Alkışlara bakılırsa da o büyük kalabalıkların sesi sayın Mustafa Akaydın olmuştur. Mustafa Akaydın konuşma yaparken, bütün o kalabalıklar coşkulu şekilde alkışlamıştır. Bu ülkede AKP uygulamalarından rahatsız olan çok büyük bir çoğunluğun, sessiz, mağdur, baskıya maruz kalmış ama ne yapacağını bilemeyen o büyük çoğunluğun sayın Mustafa Akaydın sesi, kulağı, gözü olmuştur. Orada onları temsil etmiştir. Oradaki o kalabalığa sorarsanız, sayın Akaydının söylediği herşeyin altına imza atar."
     CHP olarak seviyesiz siyaseti asla istemediklerini ifade eden Kök, Akaydının konuşmasında hakarete varan birşey olduğunu düşünmediklerini vurguladı. Kök, "Bu konuşmada sadece Cüneyt Zapsunun sözünü alıntı yapmıştır sayın Akaydın. Onun dışında hakaret içeren birşey yoktur. Onun dışında herşeyin altına hepimiz imzamızı atarız. CHPnin AKPden siyasi nezaket adına öğreneceği hiçbir şey yoktur" diye konuştu.
    
     -CHP seçim startını Pazar günü Antalyadan verecek-
    
     CHPnin seçim startının pazar günü CHP Lideri Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun da katılacağı etkinlikle verileceğini belirten Kök, etkinliğe 81 ilin CHP il başkanlarının da katılacağını bildirdi.
     Kök, "Sade üyesinden genel başkanına kadar CHP seçim startını Antalyadan veriyor. Antalyadan yanan bu ışık, bütün Türkiyeyi aydınlatacaktır diye umuyoruz" dedi.
     Belediye başkanlığı adayları için CHP Lideri Kılıçdaroğlunun kriter olarak anket sonuçlarını belirlediğine işaret eden Kök, "Mevcut belediye başkanları anketlerle belirlenecek, eğer halkta karşılığı varsa onlarla devam edilecek" diye konuştu.
    
     Muhabir: Güç Gönel / Leyla Ataman Koyuncuoğlu
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydının sözleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER