Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Kaşta yeni

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Kaşta yeni Büyükşehir Yasasını anlattı


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve CHP İl Başkanı Devrim Kök, Kaş ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve partililer Kaş ilçesini ziyaret etti. Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekinin ev sahipliğinde belediye binasında düzenlenen 2B ve yeni Büyükşehir Yasasının görüşüldüğü toplantıda konuşan Akaydın, Büyükşehir Yasasının gelecek yıldan itibaren geçerli olacağını söyledi. Yasanın Büyükşehir ile Kaşın ilişkilerini çok yakın hale getirdiğini belirten Akaydın, yasayla bazı zorlukların da yaşanacağını kaydetti. Akaydın, Hep birlikte uyum içinde bu sorunları ortadan kaldıracağız dedi.
     Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda hangi işler varsa gelecek yıl bu işlerin Kaş için de geçerli olacağını bildiren Akaydın, ilçedeki kanalizasyon, içme suyu, toplu ulaşım, büyük ölçekli imar planları, çöplerin bertaraf edilmesi gibi önemli konuların gelecek dönemden itibaren Büyükşehire geçeceğini anlattı.
     Yeni yasa hakkında derslerini çok iyi çalıştıklarını kaydeden Akaydın, şöyle konuştu:
     Ziyaretteki amaçlarımızdan biri halkı bu konuda bilgilendirmektir. Yeni yasa köyleri de etkileyecek. Artık köyde ev yapımı çok kolay olmayacak. Köyler 5 yıl sonra su tarifesine dahil olacak. Meralar ve köy varlıkları ortadan kaldırılacağı için muhtarlıklar ortadan kaldırılacak. Muhtarlık kaldırılacağı için köyün ortak malları belediyeye geçecek. Size şimdiden diyorum ki biz meraları rant için kullanmayız. Köyün ortak alanları şu an ne için kullanılıyorsa biz seçilirsek yine aynı amaç için kullanacağız.
     CHP İl Başkanı Devrim Kök ise ziyaretlerle vatandaşları bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Köylünün ve çiftçinin çok zor durumda olduğunu savunan Kök, Kaşta önemli miktarda 2-B arazisi bulunuyor. Halk bu konuda doğru bilgilendirilmiyor. Konularında uzman kişileri halkla buluşturacağız. Her zaman halkın yanında olacağız dedi.
     Toplantıda Akaydının 2B ve tarım alanları konusunda danışmanlığını yapan orman yüksek mühendisi Özcan Çeltik ile avukatlar Deniz Filiz, Ümit Uysal ve Çetin Manav 2B konusunda açıklamalarda bulundu.
     Akaydın ve beraberindekiler, toplantının ardından pazarı ziyaret etti ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Kaşta yeni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER