Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Olağan Kongresi

Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Olağan Kongresi -Kongrede başkanlığa, Yüksel Girgin yeniden seçildi -Eskişehir Valisi Koçdemir: Türk Kızılayını, çifte başkentliği şeref, onur ve yüzümüzün akıyla tamamlamada en büyük yardımcı olarak y


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Başkanlığının Olağan Kongresinde başkanlığa, Yüksel Girgin yeniden seçildi.
     Kentte bir restoranda düzenlenen kongrede konuşan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, teknoloji ve ulaşım imkanlarının gelişmesiyle Türk Kızılayının afet bölgelerine ulaşmasının kolaylaştığını söyledi.
     Vanda, 23 Ekim 2011de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye ekipleri ulaşan ilk 3 ilden birinin Eskişehir olduğunu belirten Koçdemir, bunda kentteki Türk Hava Kuvvetleri unsurları ve sivil kurtarma ekiplerinin büyük katkıları bulunduğunu ifade etti.
     Eskişehirin bu yıl çifte başkentlik sevinci yaşadığını hatırlatan Koçdemir, Başkentlikle ilgili açılışımızı mart ayı sonunda Nevruz ile beraber yapacağız. Bu başkentlik yılında dünyanın geneliyle ve özellikle Türk ve İslam dünyasıyla tanışmış olacağız. Türk Kızılayını, çifte başkentliği şeref, onur ve yüzümüzün akıyla tamamlamada en büyük yardımcı olarak yanımızda görmek istiyoruz dedi.
     Türk Kızılayı üyesi AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Türk Kızılayının, yıllar içinde tecrübelerine tecrübe katarak yardımları ülke sınırlarının ötesine taşıdığını dile getirdi.
     Kuruluşun, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Koca, şöyle konuştu:
     Türk Kızılayı sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyanın neresinde sıkıntı varsa oralara merhamet elini uzatmış bir kuruluşumuzdur. Türkiye sınırlarımız içinde coğrafi konumumuz gereği sürekli doğal afetlerle karşılaşan bir ülkeyiz. Bu anlamda da Türk Kızılayı hem milletimiz arasında birlik ve beraberliği geliştirmesi hem de merhamet elini uzatması, sadece Türkiyede değil uluslararası arenada küresel bir aktör olması, özellikle dünyaya şefkat elini uzatması bakımından da Türkiyenin en önemli kuruluşları arasındadır. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah afetsiz, felaketsiz günleri bize nasip etsin.
     Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin ise son 3 yılda depremden sele, yol kapanmasından arama kurtarma çalışmalarına destek olmaya kadar 25ten fazla operasyon, 9 tatbikat, 20yi aşkın eğitim programına katıldıklarını, iki donanımlı afet aracıyla 3 binden fazla kişiye yardım ettiklerini anlattı.
    
     -Koca, Reyhan ve Karacan da oy kullandı-
    
     Daha sonra, Girginin tek listeyle yeniden başkanlığa aday olduğu seçime geçildi. Türk Kızılayı üyeleri olan Koca, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan da oy kullandı.
     Girgin başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda, Özgür Alp, Murat Sanlar, Halil İbrahim Özdemir, Ali Öztürk, Mehmet Esenoğlu, Hamid Yüzügüllü, Yasin Özkaya, Recep Can, Mustafa Gök ve Mustafa Erden yer aldı.
     Kongreye, CHP Eskişehir milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Erman Gölet, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, bazı daire müdürleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi Olağan Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER