Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Hem Asyanın hem de Avrupanın Türkiyeye ihtiyacı var


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, hem Asyanın hem de Avrupanın Türkiyeye ihtiyacı olduğunu bildirdi.
     Medya ve İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzelbey, konuşmacı olarak 27-28 Kasım arasında Taylandın başkenti Bangkokta düzenlenen Asya Belediye Başkanları Forumuna katılarak, Suriyede yaşanan insanlık dramına ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde olan Halepin yıkılıp, yok olmasına İslam Dünyasının kayıtsız kaldığına dikkat çekti.
     Türkiye Tarihi Kentler Birliği Başkanı (TKB) ve Avrupa Tarihi Kentler Birliği üyesi olduğunu anımsatan Güzelbey, Aynı zamanda İslam ülkelerinin de kültür başkenti sayılan Halepin yıkılıp yağmalanmasına İslam ülkelerinin sessiz kalmasına hayret ediyorum. Bir an önce buna dur denilmesi gerekiyor ifadelerini kullandı.
     Asyanın gerek enerji gerekse hızlı ticaret hamlesiyle geleceğin önemli yatırım merkezi olduğunu belirten Güzelbey, şunları kaydetti:
     Asya kıtası geleceğin en parlak kıtası olarak adlandırılıyor. Çünkü enerji bu kıtada, iş ve üretim bizim bölgede. Sanayi ve ticaret bizim bölgede. Bu açıdan Asya kıtası önemli bir değer olarak karşımıza çıkıyor. Türkiyenin de stratejik önemi var. Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü konumunda. Bu açıdan hem Avrupanın hem de Asyanın Türkiyeye ihtiyacı var.
     Öte yandan forumda, 2013de düzenlenecek Asya Belediye Başkanları Forumu Yürütme Kurulu Toplantısının Gaziantepte yapılması konusunda prensip kararı alındığı bildirildi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER