Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan:

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: -Mersin sineksiz bir yaz mevsimi geçirdi


MERSİN (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersinin sineksiz bir yaz mevsimi geçirdiğini bildirdi.
     Özcan, yazılı açıklamasında, yaz mevsiminde vatandaşların sivri sinek ve benzeri haşereler nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.
     Halkın daha rahat bir dönem geçirmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özcan, şöyle devam etti:
     Çalışmalar neticesinde Mersin sineksiz bir yaz mevsimi geçirdi. Haziran ayından bu yana belediyeye sivrisinekle ilgili hiçbir şikayet gelmedi. Sivrisineklerin yumurtlama evresi denilen kış döneminde çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, bünyemize kattığımız 21 adet çift kabin pikap, 26 adet ULV, 1 adet termal fog, 2 adet mistblower, 4 adet pulvarizatör, 50 adet sırt pompası, 16 adet el sisleme cihazı ve teknik personel ile çalışmalarına yaz döneminde de devam etmiştir. Yaz döneminde araç filomuza kattığımız 21 adet sinek ilaçlama aracı ile her mahallemizde her gün ilaçlama yapıldı ve sivrisinekle ilgili bir sorun yaşanmadı.
     Özcan, kış ayları süresince köprü altları, dere kenarları, rögar ve depo gibi kışlaklara çekilen sineklerin tespit edilen alanlarında, belirli periyotlarla larva ve uçkun mücadelesi yapıldığını vurgulayarak, çalışmaların bodrum, gölet, akarsu civarı, kanalizasyonlar, yağmur suyu kanalları, rögarlar, küçük su birikintileri, jit alanlarında larva ve pufa mücadelesi şeklinde gerçekleştiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER