Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Yeni Büyükşehir Yasası ile içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını şehrimizin her yerinde SASKİ yapacak


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yeni Büyükşehir Yasası ile Sakaryanın bütün içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresinin (SASKİ) yapacağını söyledi.
     Toçoğlu, AK Parti Karasu İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, hizmet konusunda teşkilatımızın çok iyi çalıştığını ifade ederek, Hizmet konusunda bizim teşkilatımızın eline kimse su dökemez. Yapamadıklarımızın hepsini yerine getireceğiz. İşini doğru yapmayana teşkilatımız hesap soracak. İşte AK Parti belediyeciliğinin farkı budur diye konuştu.
     Yeni Büyükşehir Yasasına değinen Toçoğlu, yasayla beraber Büyükşehir hudutlarının şehir sınırlarına genişleyeceğini hatırlatarak, böylelikle su ve kanalizasyon işini SASKİnin devralacağını ve köylerdeki su sıkıntısının ortadan kalkacağını aktardı.
     İçme suyu yatırımlarıyla bütün şehrin uzun yıllar kesintisiz sağlıklı su içeceğine işaret eden Toçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Arıtma tesislerimizin toplam maliyeti, 27 milyon lira. 5,1 milyon lira maliyetle Hendek Yeşilyurt içme suyu isale hattı çalışmamız tüm hızıyla sürüyor. 67 köyümüzün su sorununu tamamen çözecek 7,7 milyon liralık Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı içme suyu isale hattı, 17 milyon liralık yatırımla Yenikent içme suyu İsale Hattı döşüyoruz. Çelik isale hattımızın maliyeti 14 milyon 747 bin lira. Büyükşehir hudutlarında olmamasına rağmen 5,5 milyon liralık yatırımla Kaynarcalı vatandaşlarımız Sapancanın suyunu içecek. Bu yatırımları ilçe belediyelerimiz kendi başlarına yapamazlar. O sebeple Yeni Büyükşehir Yasası çok doğru bir adımdır.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER