Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu:

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: -"ÇED raporuyla ilgili basına açıklama servis edilmesi etik değil"


SAKARYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Söğütlüde yapılması planlanan doğalgaz çevirim santralinin ÇED raporuyla ilgili kendi ağzından basına açıklama servis edilmesinin etik olmadığını söyledi.
     Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
     Denetim raporunun okunmasıyla başlayan meclis toplantısında konuşan Toçoğlu, hizmet için görevde oldukların, keselerini doldurmak için değil millete hayırlı hizmetler sunabilmek için bu görevlere geldiklerini ifade etti.
     Muhalefete eleştirilecek alan bırakmadıklarını dile getiren Toçoğlu, "Hamdolsun muhalefete alan bırakmıyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ÇED raporu ile ilgili olarak basına açıklama servis edilmesi ne kadar etik- Ben bir telefon kadar yakınım. Santrale olumsuz görüş verdiğimiz yazıyı daha önce göndermişiz. Açıkça cevap vermişiz. Çok daha önce Söğütlü Danışma Meclisi toplantısında olumsuz görüşümüzü de dile getirmiştim. Biz gereği neyse onu yapmışız. Eleştirilere sessiz kalmamız söz konusu değil. Haksızlık yapıldığı zaman cevap veririz şeklinde konuştu.
     Toçoğlu, MHP Meclis Üyesi Metin Ökdenin imar planlarına yapılan itirazların yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığına ilişkin sözlerine karşılık, "Yaşayan bir şehirde plan yapıyoruz. Herkesi memnun etmek tabi ki söz konusu değil. Plan yapmanın önemini her ortamda dile getirdik. Zaten yapılan itirazların çoğunun yanlış ve abartılı olduğu ortaya çıktı. İlçelerimizi ilgilendiren planlar ilçelerde de askıya çıkacaktır" ifadesini kullandı.
     Gündeme ilişkin konuları da değerlendiren Toçoğlu, Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) yanına yapılacak şemsiyeli parkta vatandaşların daha ucuza çay içeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER