Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, hizmet gezisi

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, hizmet gezisi düzenledi


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, sivil toplum kuruluşları ile yerel ve ulusal basının temsilcileriyle, kentte yapılan yatırımları düzenlenen hizmet gezisiyle yerinde inceledi.
     Davetlilerle Sevgi Kafede bir araya gelen Yılmaz, ilk olarak Batıpark alanındaki çalışmaları inceleyerek, katılımcılara bilgi verdi.
     Ardından eski Devlet Su İşleri kampı içinde yapımı devam eden kültür sitesi inşaatını gezen Yılmaz, burada da inşaatın yapım aşamaları hakkında bilgi vererek, yıl sonunda kültür sitesini tamamlamayı planladıklarını aktardı.
     Beraberindekilerle Kurupelit sahiline kadar giden Yılmaz, sahilde yapılan düzenlemeleri, ilerleyen yıllarda yapılması planlanan çalışmaları paylaştı.
     Daha sonra Barış Yolunda incelemelerde bulunan Yılmaz, son olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğal Taş Elemanları Üretim Fabrikasını gezdi.
     Fabrikada işlenen doğal taşların değişik çalışmalarda kullanılarak vatandaşın hizmetine sunulduğunu anlatan Yılmaz, Rusyanın da belediyenin fabrikasında üretilen taşlara ilgi gösterdiğini belirterek, Bu fabrikada üretilen ürünü Rusyadaki pazara satabilirsek çok anlamlı olacak. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir yerel yönetim ihracat yapacak. Çok büyük bir gurur. Önümüzdeki hafta bir heyet gelerek fiyat belirleyecek dedi.
     Yılmaz, günlük 100 ton taş işleyen fabrikadan, anlaşmanın sağlanması halinde 2 bin ton taşın gemiyle Rusyaya aktarılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, hizmet gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER