Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: -Bu yasayla çok daha güzel ve planlı şehirler oluşturulacak


SAMSUN (A.A) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının yasalaşmasını değerlendirerek, Bu yasayla çok daha güzel ve planlı şehirler oluşturulacak dedi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, büyükşehir ve il belediyelerinde şehircilik adına birikmiş bilgiler bulunduğunu söyledi.
     Bu birikimin birçok belediyede proje stoklarına dönüştüğünü anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
     Bu yasayla ilçe belediyeleri İçişleri Bakanlığının denetçilerinin dışında büyükşehir belediyeleri sayesinde yanlış yapmama mekanizmasıyla da karşı karşıya kalacak. Yani bize gelip danışacaklar, ilçelerindeki sorunların çözümünde bize gelip başvurabilecekler. Zaten bu yasanın en büyük getirisi il merkezleriyle ilçeler arasında imar bütünlüğü sağlamaktır. Kişi başına düşen gelir yükseldikçe köylerdeki insanlarımızın istekleri de artacak. 20 yıl önce köylerin hepsinde su tesisatı yoktu. Artık köylerin yüzde 95inde su tesisatı var. Şimdi bu köylere büyükşehrin bilgi birikimi aktarılacak ve köylere paket kanalizasyon arıtma tesisi yapılabilecek.
     Yılmaz, köylerde yapılamayan projelerin ehil ellerde çok rahat yapılabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bunun iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Biz Samsunda bu yasadan sonra hızla nasıl teşkilatlanırız, Ladik, Asarcık, Kavak, Vezirköprü ve Havza ilçelerini kapsayan katı atığı ve çöpü nasıl depolarız, buralarda nasıl itfaiye teşkilatı, asfalt tesisi nasıl kurarız, bunların projelerini yapıyoruz. Çünkü biz buradan ilçelere her gün personel ve kamyonlarla malzeme taşıyacak değiliz. Oralarda yerleşik belediyenin şubelerini kuracağız. İlk etapta bir takım sorun olur, bunu planlayacağız. Yerinde yönetim budur. Bu yasayla çok daha güzel ve planlı şehirler oluşturulacak. Biz 13 yıldır çok deneyimli ve birikimli bir ekibiz, bu ekibimiz ilçelerdeki sorunları çözmeye çok fayda sağlayacak.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER