Büyükşehir Belediye Meclisi, AOÇ Hayvanat Bahçesi

Büyükşehir Belediye Meclisi, AOÇ Hayvanat Bahçesi için toplandı -Mecliste, Hayvanat Bahçesi yenileme alanı 1/10000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısı kabul edildi


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi yenileme alanını görüşmek için Başkan Melih Gökçek başkanlığında olağanüstü toplandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis toplantısında, AOÇ Hayvanat Bahçesi ile ilgili tek gündem maddesi görüşüldü. Başkanlık maddesi olarak Meclise gelen gündem maddesinin okunmasının ardından, üyelerin oy birliğiyle İmar Komisyonuna gönderilen yazı için oturuma ara verildi.
     Komisyonda görüşülen yazının yeniden Meclise gelmesinin ardından toplanan üyelere konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkan Melih Gökçek, AOÇ ile ilgili daha önce 1/10.000lik planın Belediye Meclisinde kabul edildiğini belirtti.
     Buranın yenileme alanı olması için de karar aldıklarını ve Bakanlar Kurulunun kararı tasdik ettiğini dile getiren Gökçek, Bakanlar Kurulu, ilk yaptığımız planda AOÇdeki hayvanat bahçesinin orta kısmını dar vermişti ve bu nedenle burada sıkıntılar yaşadık. Biz de buranın bölüneceğini belirterek, arka tarafta kalan 400 bin metrekarelik alanın da bize verilmesini istedik. Bakanlar Kurulu da onayladı bilgisini verdi.
     Gökçek, ancak Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonunun bu kararın ana plana işlenmesi ve Belediye Meclisinde bu yönde karar alınması isteği üzerine Meclisi olağanüstü toplama gereği gördüklerini kaydetti.
     Toplantıda CHP Grup Başkanı Fazıl Güleken ve MHP Grup Başkanı Hamit Yavuzun gündem maddesine ilişkin sorularını da yanıtlayan Gökçek, AOÇ küçülüyor diyorlar. AOÇ Kanunu çıkarken bu araziye sanayi, konut ticaret konamaz diye hüküm ve maddeyi ben teklif ettim, ben koydurdum ifadelerini kullandı.
     Gökçek, bölgenin yapılaşmaya açılacağı, birinci dereceden üçüncü derece sit alanı haline getirileceği iddialarının da asılsız olduğunu ifade etti.
     Belediye Meclisinde, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi yenileme alanı 1/10000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı değişikliğine ilişkin Başkanlık yazısı kabul edildi.
    
     Muhabir: Esra Altınmakas
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Meclisi, AOÇ Hayvanat Bahçesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER