Büyükşehir Belediye Meclisi

Büyükşehir Belediye Meclisi -Bazı ilçelerdeki park alanlarının bölge parkı ilan edilmesine ilişkin Başkanlık yazıları, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplatısında bazı ilçelerdeki park alanlarının bölge parkı ilan edilmesine ilişkin Başkanlık yazıları, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisinin ağustos ayı olağan toplantısında, ASKİ Genel Müdürlüğünün ilçe belediyeleriyle imzalayacağı protokole ilişkin başkanlık yazısı okundu.
     Büyükşehir Belediyesinin sınırlarının son dönemde oldukça genişlediği, hizmetlerin bu alanlarda da hızla devam ettiği vurgulanan yazıda, mahalleye dönüşen köylere hizmet götürülürken eleman, araç gereç görevlendirmesi sırasında zaman ve maliyet kaybı yaşandığı belirtildi.
     Bu doğrultuda altyapı hizmetleriyle ilgili ilçe belediyeleriyle işbirliğine gidilmesi, ilçe belediyelerine araç gereç ve malzeme yardımı yapılarak, ASKİnin yapması gerekenlerin bu belediyelerce yerine getirilmesinin sağlanması amacıyla protokol imzalanması oy birliğiyle kabul edildi.
    
     -Yeni bölge parkları-
    
     Büyükşehir Belediye Meclisinde ayrıca Çankayada Çukurambar, Bilkent, Karakusunlar, Öyse Kent, Akpınar; Yenimahallede Turgut Özal, Batıkent, İnönü, Yenibatı, Kardelen, Mehmet Akif Ersoy, Konutkent, Yakacık Köyiçi, Çayyolu, Alacaatlı, Yuva, Çayyolu; Etimesgutta Şaşmaz ve Bağlıca mahalleleri ile Gölbaşında 4 farklı bölgede bulunan park alanlarının bölge parkı ilan edilmesine ilişkin Başkanlık yazıları da İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER