Büyükşehir Belediyeleri Kanunu

Büyükşehir Belediyeleri Kanunu -Malatya Valisi Vasip Şahin: -Belediye başkanları, büyükşehir olunca sınırsız yetkiye sahip oldular diye bir şey yok. Yetkiler sınırlıdır ve kanunla verilir


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye başkanları, büyükşehir olunca sınırsız yetkiye sahip oldular diye bir şey yok. Yetkiler sınırlıdır ve kanunla verilir dedi.
     Vali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni Büyükşehir Yasası ile Malatyanın da büyükşehir statüsüne kavuştuğunu hatırlattı. Büyükşehir statüsünün Malatyaya hayırlı olmasını dileyen Şahin, Güzel bir gelişmedir. Malatyanın en azından bütçeden aldığı pay ve birtakım hizmetleri yerine getirirken yapacağı koordinasyon noktasında önemli bir gelişmedir. Hizmetlerin verimini artıracaktır diye düşünüyoruz, ümit ediyoruz. İnşallah o noktada Valilik olarak biz de belediyeye her türlü desteği hem kuruluş, hem hizmetlerin yürüyüşü aşamasında vereceğiz diye konuştu.
     Büyükşehir belediye başkanlarına sınırsız yetki verileceğine ilişkin kamuoyundaki söylentilere de açıklık getiren Şahin, Belediye başkanları, büyükşehir olunca sınırsız yetkiye sahip oldular diye bir şey yok. Yetkiler sınırlıdır ve kanunla verilir. Dolayısıyla öyle bir endişeye gerek yok. Herkesin sınırı, görev alanı bellidir. Belediyemiz de, o görev alanı içerisinde hizmetlerini en iyi şekilde vermeye çalışacaktır. Valilik olarak biz de kendi görev alanımız içerisinde, bize tanımlanan sınırlar dahilinde görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
     Yasayla, Valiliklerin ilin güvenliğini sağlama, ekonomik gelişme ve kalkınmasının önünü açacak çalışmalar yapma, kültürel ve sosyal alt yapısını hazırlama, eğitim, sağlık gibi alanlarda hizmetlerine devam edeceğini belirten Şahin, Dolayısıyla bizim uğraşacağımız hala çok geniş yetki alanımız ve sahalarımız var. Orada inşallah bizler devam edeceğiz dedi.
     Valilerin, yetkilerinin çokluğu nedeniyle protokolde birinci sırada olmadığına işaret eden Şahin, Valiler devleti ve hükümeti ilde temsil ettiği için protokolde birinci sıradadır. Ve hala Valilik devleti ve hükümeti temsil etmeyi sürdürüyor. Bu yetkisinde bir azalma yok değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Bir kurum kapanıncaya kadar görevine devam eder-
    
     İl Özel İdaresinin yeni düzenlemeyle pozisyonun ne olacağı konusuna da değinen Şahin, şunları kaydetti:
     Bir kurum kapanıncaya kadar hiç kapanmayacakmış gibi görevine devam edecektir, etmelidir. Ne zaman bir başka kuruma yetkisini ve görevini devrederse o gün görevi biter. Dolayısıyla bizim İl Özel İdaresinde arkadaşlarımız çalışıyorlar, çalışmak durumundalar. Belediyeye devredinceye kadar o hizmetler bize ait. Yasayla il sınırları içinde İl Özel İdaresinin yapmış olduğu tüm görevler belediyelere devredilecek, bir kısım görevler hariç tabii. Bazı görevler kendi kurumlarına devrediliyor.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyeleri Kanunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER