Büyükşehir Belediyesinden Güneşevde enerjik konser

Büyükşehir Belediyesinden Güneşevde enerjik konser


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi tarafından temiz enerji kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirdiği Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezinde verilen Enerjik Konserlerin ilki gerçekleştirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güneşev bahçesinde gerçekleştirilen ücretsiz konserde, Onur Nugay ve Orkestrası sahne aldı. Konserin tüm elektrik ihtiyacını güneş panellerinden elde edilen enerji karşıladı. Konseri ilgiyle izleyen çok sayıda Antalyalı, kış aylarında güneşli ve müzikli bir gün yaşamanın keyfini çıkardı.
     Onur Nugay ve Orkestrası, sevilen şarkılar seslendirdi. Konser için Güneşeve gelenlere, temiz enerji konusunda bilgiler içeren broşürler ve küçük armağanlar verildi. Konser sırasında ücretsiz çorba ve çay ikramı yapıldı.
     Etkinlik sırasında TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinden Dr. Tuncay Özışık, güneş enerjisi ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Güneş teleskobundan alınan görüntüler ekranlara yansıtılarak, güneşi yakından izleme imkanı sunuldu. Antalyalılar, güneş patlamalarını canlı olarak izledi.
     Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yapılan ve güneş enerjisiyle çalışan Formula-G Güneş Arabası da etkinlik boyunca alanda sergilendi. Antalyalılara Güneşevi ve temiz enerji kullanımını tanıtmak amacıyla organize edilen Enerjik Konserler her ay farklı bir sanatçıyla devam edecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinden Güneşevde enerjik konser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER