Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz yüzme kursları

Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz yüzme kursları


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuklarımız yüzme öğrenecek, analarımızın yüreği yanmayacak sloganıyla organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının devam ettiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, projeyle çocuklar havuzlarda yüzme öğrenirken, Adananın kavurucu sıcağından bunalan vatandaşlar da bu havuzlarda serinliyor.
     Büyükşehir Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan, 9 yılda 125 bin çocuğun yüzme öğrendiği ve kursların devam ettiğini belirterek, 10 bin çocuğumuzun yüzme öğrendiği 2 ayrı dönemi geride bıraktık. Üçüncü dönem devam ediyor. Bu yıl hedefimiz 20 bin çocuğumuza daha yüzme öğretmek ifadelerini kullandı.
     Akdoğan, Seyhan ve Yüreğirde engelliler için tahsis edilen 2 özel yüzme havuzunda bu yıl 2 bin 500 engelli çocuğun yüzme öğrendiğini vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi olarak yaşamın her alanında engellilerin engellerini kaldırmaya devam ettiklerini kaydetti.
     Adananın kavurucu sıcağında, yaylaya veya denize gidemeyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesinin 48 yüzme havuzunda serinlediğini de bildiren Akdoğan, havuzların aşırı sıcakta bunalan vatandaşlara da ücretsiz hizmet verdiğini ifade etti.
     Akdoğan, ayrıca 3 yüzme havuzunun daha inşaatını devam ettiğini, bu yıl sonuna kadar 48 olan havuz sayısının 51e yükseleceğini de bildirdi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Aycan Demirel
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz yüzme kursları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER