Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantısı

Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantısı


TRABZON (A.A) - Trabzonda, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliğince büyükşehir belediyesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Vali Kızılcık, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyede yerel yönetim sisteminde kanun değişikliği ile önemli değişiklikler getirildiğini, yerel ve bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilmesinde yeni bir anlayışın hakim olmaya başladığını belirtti.
     Uzun idari geçmişinde önemli değişiklikler getiren bu kanunun uygulanmasında başta belde belediyeleri, ilçe belediyeleri, il özel idaresi, köylere hizmet götürme birlikleri gibi kurumlardan bazılarının hayatlarının sona erdiğini, bazıların da farklı bir pozisyona ulaştıklarını ifade eden Vali Kızılcık, Bu geçiş döneminde kanunun öngördüğü şekilde uygulanabilmesi, yüce parlamentomuzun çıkarmış olduğu kanunun, çıkarıldığı gibi sürdürülebilmesi ve bu çerçevede yorumlanabilmesi büyük öneme haizdir dedi.
     Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzonun da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir belediyesi olduğunu ve ülke genelinde büyükşehir sayısının 29a yükseldiğini kaydederek, büyükşehirle birlikte altyapı ve imar birlikteliğinin sağlanacağını, kaynakların daha iyi şekilde kullanılacağını söyledi.
     Büyükşehir Yasasının çıkmasından sonra beldelerde ve köylerde inşaat hareketliliğinin gözlendiğine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Vatandaşlarımızın şöyle veya böyle herhangi bir inşaat yapmalarına lüzum yok. Hiç kimsenin önü kesilmeyecektir. Mutlaka ilçe ve belde belediye başkanı arkadaşımın imar planına göre öngördükleri, köylerde il özel idaremizin öngördükleri çerçevede, hiçbir sıkıntı olmadan gelişme aynı şekilde devam edecektir diye konuştu.
     Gümrükçüoğlu, 2014 yılı mahalli seçimleri sonrası belde belediyeleri kapanacağından ilçe belediyelerinin gücünün daha da artacağını belirterek, Büyükşehir Belediyesi genel bütçe gelirlerinden bugüne kadar yüzde 5 pay alırken, bu oran yüzde 6ya çıktı. İlçelerimizin de aldıkları yüzde 2.5lik payın yüzde 4.5e çıkmasıyla ilçelerimiz önemli bir güce sahip olacaktır. Bu nedenle kapanan belde belediyelerimiz dahil ilçelerimize daha güçlü hizmet gelecektir dedi.
     İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız, düzenlenen toplantılarla Türkiyenin farlı yerlerinde 6360 sayılı kanunu anlatmaya ve paylaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, En iyi katılım Trabzonda oldu. Trabzonda kamu hizmetlerinin verilmesinde kurum ve kuruşlar arasındaki uyum, hizmetlerin iyi yürümesinin sebebini ortaya koyuyor. Bunu görmekten dolayı da ayrıca memnun olduğumu belirtmek isterim diye konuştu.
     Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, birlik olarak eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına her zaman önem verdiklerini kaydederek, Trabzonda yapılan toplantı ile Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunarak uygulamanın en iyi şekilde yapılmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.
     Toplantıya, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Özel İdaresi yetkilileri ve belediye personeli katıldı.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER