Büyükşehirden Ankaralılara kar uyarısı

Büyükşehirden Ankaralılara kar uyarısı

Büyükşehir Belediyesi bu geceden itibaren yoğun kar yağışının beklendiği Ankara'da, sürücüleri aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları, vatandaşların da toplu taşım araçlarını kullanmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji verilerine göre, gece saatleriyle birlikte kar yağışının yoğunluğunu artırarak Ankara'yı etkisi altına almasının beklendiğini kaydeden Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri toplam 652 adet araç ve 2 bin personelle karla mücadeleye hazır olduklarını kaydetti.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar yaptığı açıklamada, karla mücadele araçlarının şehrin yüksek ve önemli noktalarında bekleme yapacaklarını ve kar yağışı ile birlikte takviye ekiplerle karla mücadele ve tuzlama çalışmasının gerçekleştirileceğini söyledi. Üçpınar, gerek sürücülerin, gerekse vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

Kar mücadele araçlarının gece Çankaya bölgesi, Sincan bölgesi, Havaalanı Yolu, Eskişehir Yolu, Konya Yolu, Turan Güneş Bulvarı, İncek, Keçiören, Pursaklar, Samsun Yolu, Mamak, Yenimahalle, İstanbul Yolu , Altındağ gibi merkezler ile yüksek noktalarda ve bölge şefliklerinde araçların bekleme yapıp kar yağışı ile mücadele edeceklerini belirten Üçpınar, "24 saat üç vardiya halinde çalışıyoruz" dedi.

Üçpınar, "Vatandaşlarımız trafik düzeni ve emniyeti için aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmasın ve toplu taşıma araçlarını tercih etsinler" uyarısında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehirden Ankaralılara kar uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER