Buz hokeyi

Buz hokeyi -2013 Büyük Erkekler Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 2. grup maçları, yarın Kocaelide başlıyor -Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Duman: "Bu organizasyon, Türkiyede ilk defa yapılıyor"


KOCAELİ (A.A) - "2013 Büyük Erkekler Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası" 2. grup maçları, 21-27 Nisan tarihlerinde Kocaelide yapılacak.
     Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman ve Uluslararası Buz Hokeyi Onursal Başkanı Frederick Meredith, etkinlik nedeniyle İzmitteki bir otelde basın toplantısı düzenledi.
     Burada konuşan Duman, buz pistine sahip olan Kocaelide bu spora gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, kentte bu hafta, 2013 Büyük Erkekler Dünya Buz hokeyi Şampiyonası 2. grup maçlarının yapılacağını ifade etti.
     Bu organizasyonun Türkiyede ilk defa yapıldığına dikkati çeken Duman, "Geçen sene altın madalya alarak, bir üst gruba çıktık. Bundan sonra yapılan toplantılar ve oylamalar sonucunda, 2. grubun maçlarını ilk defa ülkemize aldık" diye konuştu.
     Duman, organizasyonu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile düzenlediklerini ifade ederek, belediye yetkililerine teşekkür etti.
     Şampiyonaya, Bulgaristan, Çin, İsrail, Meksika, Yeni Zelandadan gelen takımların katılacağını anlatan Duman, bu ülkelerin buz hokeyinde, Türkiyeden 25-30 sene ileride olduğuna vurgu yaptı.
    
     -"Yıldızlaşan oyuncular ülkemize gelecek"-
    
     Duman, takımların hepsini, zorlu rakip olarak gördüklerini belirterek, şöyle devam etti:
     "Şu anki amacımız, grupta kalmak. Bir üst gruba çıkalım gibi büyük hayallerimiz şu an için yok ama bu sene grupta kalırsak, önümüzdeki sene için grup atlamayı düşünüyoruz. Maçlar çok güzel olacak. Dünyanın çeşitli yerlerinde yıldızlaşan oyuncular ülkemize gelecek. Gerçekten tadına doyulmayacak maçlar olacak."
     Uluslararası Buz Hokeyi Onursal Başkanı Frederick Meredith de Türkiyenin bu organizasyona ev sahipliği yapmasının önemli olduğunu dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.
     Türkiyenin artık buz hokeyi şampiyonalarını organize edecek kadar profesyonelleştiğini vurgulayan Meredith, "Olimpiyat başvurularının sonuçlanacağı bu sene, bu kadar üst seviyede bir organizasyonun başarıyla tamamlanması, olimpiyat organizasyon komitesinin elini rahatlatacaktır" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER