Buzlar Futsal Avrupa Şampiyonası için eritiliyor

Buzlar Futsal Avrupa Şampiyonası için eritiliyor -Türkiye Futsal Milli Takımının ilk kez katılacağı 2014 UEFA Futsal Avrupa Şampiyonası ana eleme turu 7. grup maçlarının oynanacağı Erzurum Buz Arenanın zeminindeki buzların eritilme


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Türkiye Futsal Milli Takımının ilk kez katılacağı 2014 UEFA Futsal Avrupa Şampiyonası ana eleme turu 7. grup maçlarının oynanacağı Erzurum Buz Arenanın zeminindeki buzların eritilmesine başlandı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dönüştürülebilme özelliğine sahip Erzurum Buz Arenanın zeminindeki 4-5 santimetre yüksekliğindeki buzun son katına gelindiğini söyledi.
     Salonun zemininin şampiyonalara uygun olduğunu belirten Çintimar, Salon güreş, atletizm, boks, karate, jimnastik gibi bütün dünya şampiyonaları yapılabilecek kapasiteye sahip. Salonumuzu 2014 UEFA Futsal Avrupa Şampiyonası ana eleme turu 7. grup maçlarının oynanması için hazır hale getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz dedi.
     Çintimar, salonların yıllık bakımının düzenli olarak yapıldığını, organizasyon nedeniyle bu çalışmanın bir ay öncesine alındığını söyledi. Salondan yaklaşık 700-800 ton su boşaltılacağını ifade eden Çintimar, şöyle konuştu:
     2014 UEFA Futsal Avrupa Şampiyonasının ilimizde yapılacak olması büyük bir mutluluk. Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmamız bizleri son derece sevindirdi. Bin 600 metrekareye sahip, 4-5 santimetre kalınlığında buzlu zemini olan ve yaklaşık 700 ile 800 ton su alan buz hokeyi salonu futsal konukları için hazırlanıyor. Zaten her yıl düzenli olarak bakımı yapılan ve bakımı sırasında buzu eritilen salonun bakımı da böylece yapılmış olacak. Şampiyona için bakımı normal tarihten bir ay önceye aldık. Organizasyonun başarıyla yapılması için hazırlıklarımızı tüm personelimizle sürdürüyoruz.
    
     -Milli takımımızı en iyi şekilde destekleyeceğiz
    
     Çintimar, Türkiye Futsal Milli Takımının Erzurumda maç yapmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu, Erzurumluların heyecanla 27 Martı beklediğini anlattı.
     Buzun eritilmesinin ardından zemine Türkiye Futbol Federasyonu tarafından futsal oynanması için özel bir zemin döşeneceğini belirten Çintimar, şunları kaydetti:
     Futsal için hazırlanacak zeminin altı plastik olduğu için buz arenanın zeminiyle uyumlu. Futsal müsabakalarının ardından zemindeki rulolar kaldırılacak. Ardından tekrar 700 ile 800 ton suyla doldurulacak salon eski haline gelecek. Türkiye Futsal Milli Takımı elemelerde ilk maçını 27 Martta Slovenya ile saat 17.00de yapacak. Grubumuzda Slovenyanın yanı sıra Ukrayna ve İngiltere bulunuyor. Milli takımımızı en iyi şekilde destekleyeceğiz. Erzurumlular olarak en büyük amacımız Erzurumda mili takımımızı en iyi şekilde desteklemektir. Taraftarın salonu dolduracağına inanıyorum.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Buzlar Futsal Avrupa Şampiyonası için eritiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER