ÇABAM Tahta At Atölyesi

ÇABAM Tahta At Atölyesi -Ahşap oyuncak üretimini özendirmek amacıyla açılan atölyede ahşap işçiliği kursunu tamamlayanlara belgileri verildi -Kursiyerler, belediye başkanına tahta at hediye etti


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesinin Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesindeki projesi kapsamında açtığı ÇABAM Tahta At Atölyesinde ki ahşap işçiliği kursu tamamlandı.
     Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, atölyede, kursu başarı ile bitirenlere sertifika verilmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kursa, bir erkek olmak üzere 11 kişinin katıldığını söyledi. 4 ay devam eden kursta kursiyerlerin, işçi sağlığı ve işçi güvenliği ile ahşap teknolojisi konularında eğitim aldığını belirten Gökhan, kursiyerlerin, Troya Atının tasarımının içerisinde olduğu ahşap çocuk oyuncakları üretme teknolojilerini öğrendiğini bildirdi.
     Gökhan, şöyle konuştu.
     Troya bu kentin ve bu yörenin bir markası. Uluslararası bir marka ve UNESCO Dünya Miras Listesi içerisinde olan bir yer. Tahta at da onun bir sembolü. Dolayısıyla bir kültürel miras bu bizim açımızdan. Ahşap oyuncak konusu da önemli. Çocukların kullandıkları oyuncaklar ve diğer materyallerin onların sağlıklarını etkilememesi çok önemli. Ama maalesef son teknolojiler ve son ürünler, plastik olsun onların üzerindeki boyalar ve kullanılan malzemeler olsun, çocukların sağlıklarına aykırı, onlar adına tehlikeli ve denetimi ise maalesef yeterli değil. Çünkü daha ziyade ucuz diye ithal mallar geliyor. Özellikle Çin ve uzak doğu malları son derece yaygın. Ucuz ancak teknoloji olarak, insan sağlığı ve çocuk sağlığı açısından uygunlukları tartışılıyor. Eskiden olduğu gibi tahta ve ahşap oyuncaklar önemli. Hatta ahşap oyuncakların boyasız olması önemli. Doğal saf ahşap oyuncaklar. Bu birazda bunu özendirmeye yönelik bir proje ahşap işçiliği açısından.
     Gökhan, projenin 130 bin lira olan bütçesinin yüzde 90lık diliminin GMKAdan sağladıklarını belirterek, kursun tamamlandığını ancak atölyeyi kapatmayacaklarını bildirdi.
     Kursiyerlerin isterlerse 6 ay daha devam edebileceklerini ifade eden Gökhan, yeni talepleri değerlendireceklerini sözlerine ekledi.
     Gökhan daha sonra kursu başarı ile tamamlayan 11 kursiyere belgesini verdi. Bir kursiyer de Gökhana, atölyede yaptığı oyuncak tahta atı hediye etti.
     Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, kursiyerlerin yakınları ve belediye çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇABAM Tahta At Atölyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER