Çadır kentte bayram

Çadır kentte bayram -Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Yayladağı ilçesindeki kampta kalan yaklaşık 2 bin 600 Suriyeli, bayramı buruk geçiriyor -Gözü yaşlı halde ülke hasretlerini ve özlemlerini AA ile p


HATAY (A.A) - İsmihan Özgüven - Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki kampta kalan Suriyeli Türkmenler, gözü yaşlı halde ülke hasretlerini ve özlemlerini AA ile paylaştılar.
     Suriyenin Türkmen köylerinden gelen yaklaşık 2 bin 600 kişinin kaldığı Yayladağı ilçesi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu yanında bulunan 2 Nolu Konaklama Tesisinde kalanlar, bayramda en çok ülke hasreti çektiklerini dile getiriyor.
     Kendilerine kucak açan, kalacak yer ve yemek veren Türkiyeye minnettar olduklarını ifade eden Suriyeli Türkmenler, tek isteklerinin, bir daha ki bayramı evlerinde, yakınlarıyla birlikte geçirmek olduğunu ifade ediyor.
     Olanlardan habersiz şekilde hayatlarına devam eden çocuklar ise, Türk yetkililer tarafından kendilerine dağıtılan oyuncaklarla oynayarak, bayramın keyfini çıkarıyor.
     Lazkiyenin Türkmen köylerinden yaklaşık 2 ay önce gelen ve çadır kentte imamlık yapan Muhammed Acuz, AA muhabirine, evinin bombalandığını, ailesiyle birlikte Türkiyeye sığındığını söyledi.
     Yaşananlar sırasında canlarını kurtarabilmiş olabilmenin mutluluğunu yaşadıklarına işaret eden Acuz, çadır kentte hemen her ihtiyaçlarının karşılandığını ve hiçbir sorunlarının bulunmadığını dile getirerek, Burada her ihtiyacımız karşılanıyor ama bülbülü altın kafese koymuşlar yine de vatanım demiş. Bizimki de öyle dedi.
    
     -Muhaliflerde iman gücü var-
    
     Acuz, sürekli ülkesindeki olayların bitmesi için dua ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Suriyede olaylar çok kötü. Bayır Bucak bölgesinden çok sayıda Türkmen Türkiyeye geldi. Hala oralarda gelmeyi bekleyen Suriyeli Türkmenler var. Yaşadığımız yerler sürekli bombalanıyor. Çok şükür muhalifler, Esedin askerlerine karşı savaşıyor. Ellerinde silah olmasa da tek bir güçleri var o da Allahın verdiği iman. Bu iman sayesinde mücadelelerini en iyi şekilde yapıp kazanıyorlar.
     Çocukları Suriyede olan ve gözü yaşlı şekilde yaşadıklarını anlatan Celile Sakallı ise Bayramı gurbette evimizden uzakta geçirmek çok zor. Yaşadıklarımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Türkiyeden Allah razı olsun. Tek sıkıntım Suriyede olan çocuklarım. Aklım onlarda. Bir an önce onlara kavuşmayı hayal ediyorum. Bizim için bayram her ihtiyacımız karşılansa da kalbimizin bir tarafı Suriyede kaldığı için buruk geçiyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çadır kentte bayram Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER