Çadır kentte sergi

Çadır kentte sergi -Şanlıurfanın Akçakale ilçesindeki konaklama tesisinde kalan Suriyelilerin yaptığı eserlerden oluşan sergi açıldı (Fotoğrflı-Görüntülü)


ŞANLIURFA (A.A) - Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde kalan Suriyeliler, karma sergi açtı.
     Çadır kentteki sergide, Suriyelilerin kendileri için açılan kurslarda yaptığı resim, maket ve el işi ürünler yer aldı. Ürünlerinde Türkiyeye olan sevgilerini ve hayranlıklarını yansıtan Suriyelilerin, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk ve Türk Bayraklı eserleri beğenildi.
     Sergiyi gezen Kaymakam Eyüp Fırat, yaklaşık 30 bin Suriyeliyi çadır kentte misafir ettiklerini belirterek, sergideki eserlerin çok güzel olduğunu söyledi.
     Sergi açma fikrinin yaklaşık bir ay önce oluştuğunu ifade eden Fırat, "Çadır kentte değil de sanki Akçakalede, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bir sergiyi geziyoruz sandık. Formata uygun bir sergi olmuş. Hepsinin ellerine sağlık" diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın resmini çizen Suriyeli Sohel Sait ise Türkiyenin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kendilerine gösterdiği yakınlığa teşekkür ederek, eserlerinde bunu yansıtmaya çalıştığını kaydetti.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çadır kentte sergi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER