ÇAGİAD:

ÇAGİAD: -Çanakkale esnafının kendi markasıyla Çanakkale Forum Alışveriş Merkezine girebilmesini sağlayacak kota istiyoruz


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD), Çanakkale esnafının kendi markasıyla Çanakkale Forum Alışveriş Merkezine girmesini istediklerini bildirdi.
     ÇAGİAD yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamada, 1980li yıllara kadar 12 fabrikanın üretim yaptığı kentte, ekonominin lokomotifinin daima yerel esnaf olduğu vurgulandı.
     Fabrikaların tamamının üretimlerine ekonomik nedenlerden dolayı son verdiği, bunların yerlerine Çanakkale ekonomisine katma değer ve istihdam yaratacak, yatırım gelmesinin en büyük beklenti olduğu ifade edilen açıklamada, bunlardan bir tanesinin Tekel Şarap Kanyak Fabrikası arsası üzerine yapılması planlanan Çanakkale Forum Alışveriş Merkezi olduğu kaydedildi.
     Geçtiğimiz hafta yapılan tanıtım toplantısını Çanakkalenin 200 seçkin iş adamının izlediği bildirilen açıklamada, toplantıda, Çanakkale esnafına sağlanacak imkanlar, mağaza, kira fiyatları konusunda bilginin verilmediği belirtildi.
     Açıklamada, şöyle denildi:
     1500 kişiye iş imkanı sağlanacağının üzerine basarak ifade edildiği toplantıda, Çanakkalelilere biçilen rolün işçilik olmasını üzüntüyle karşıladık. Görülüyor ki; firma yetkilileri Çanakkaleyi işçi yapmak için geldikleri kentimizde, Çanakkale halkını ve esnafını iş sahibi yapmayı düşünmemişler. Çanakkalede yapacaklarından çok, Türkiyede yaptıklarını anlatan firma yetkilileri, acaba Çanakkale halkının elektriğini almak için mi böyle bir toplantı yapma gereği duymuşlar-
     Çok iyi hatırlıyoruz ki; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhanın, basında çıkan açıklamalarında, Çanakkale Forum Alışveriş Merkezine ruhsat vermek için, Çanakkale esnafına öncelik tanınması şartı ileri sürülmüştü. Biz Çanakkale esnafının kendi markasıyla Çanakkale Forum Alışveriş Merkezine girebilmesini sağlayacak kota istiyoruz. Belediye başkanımızın bu şartının ne kadar gerçekleşeceğini merakla bekliyoruz.
     Ekonomik krizin alıp başını gittiği, Çanakkale esnafının kredisinden kirasına, ödeme zorluğu çektiği, kentin yöneticilerinde yeni gelir kapılarını yaratmasını beklediği bir dönemde, Çanakkalede üretilen mali değerlerin Çanakkale ekonomisinin dışına çıkması, başta ÇAGİAD olarak bizlerin, Çanakkale esnafının tepkisini çekmektedir.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Harun Kaymaz

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER