Çalışanların psikolojilerine ısı ayarı

Çalışanların psikolojilerine ısı ayarı -Türkiye Psikiyatri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Doç. Dr. Yenilmez: "İklim geçişlerinde çalışanların ruhsal ve fiziksel olarak etkilenmemeleri için ısı 18-20 derece olarak ayarlanmalı"


ESKİŞEHİR (A.A) - Yıldız Gündoğmuş - İklim değişikliklerinde çalışanların ruhsal ve fiziksel olarak etkilenmemeleri için özellikle ısı ayarının 18-20 derece arasında olması gerektiği bildirildi.
     Türkiye Psikiyatri Derneği Eskişehir Şube Başkanı ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çınar Yenilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim değişikliklerinin çalışanların ruh sağlığı üzerindeki etkisini anlatarak, ofis ortamının aşırı soğuk ya da 37 derece ve üstü olduğu durumlarda çalışanların olumsuz etkilendiğini kaydetti.
     Yenilmez, mevsim geçişlerinde yaşanan ruhsal bozuklukların gelişmesinde stres yaratan yaşam olayları kadar, kişinin o yaşam olayına bakış açısı, geçmiş deneyimleri, baş etme becerileri, kişilik özellikleri ve biyolojik yatkınlığın da önemli olduğunu belirtti.
     Çalışanların karşılaşabilecekleri bu ruhsal durumlara karşı fiziksel çalışma koşullarının uygun olması gerektiğine dikkati çeken Yenilmez, şöyle konuştu:
     "Gürültü, nem, ışıklandırmanın yanı sıra gerek aşırı soğuk, gerekse aşırı sıcaklık ile ilgili etkenler hem ruh sağlığı hem de fiziksel sağlık üzerinde olumsuz etkiler yaratmakta, performansı etkilemekte ve iş kazalarında da artışa neden olmaktadır. Bu nedenle iklim değişmelerinde fiziksel çalışma koşullarının iyileştirilmesi önem kazanmaktadır. Bu kapsamda iklim geçişlerinde çalışanların ruhsal ve fiziksel olarak etkilenmemeleri için ısı 18-20 derece olarak ayarlanmalıdır."
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çalışanların psikolojilerine ısı ayarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER